onsdag 2 februari 2011

suezkanalen ger bättre miljö?

oroligheterna i egzpten har ökat priset pa olja med 4% pa världsmarknaden. vad detta ger för effekter i pumparna kan man bara ana.

Da jag var i Strassbourg i Frnakrike gick president Sarckosz ut redan de första dagarna och meddelade att vindkraften skulle byggas ut kraftig inom de närmaste aren.

kanske han visste om arabisk kultur och tradition, kanske han var geografiskt kunnig och visste att suezkanalen kan stängas med fatala konsekvenser som följd.

vad gör sverige? hur definierar man information, och hur behandlar man information.

jag läser i tidningen att Barcelona i spanien har en arbetslöshet pa 20% detta är en rimlig siffra när strukturomvandlingen är i sin effektivaste fas, för sveiges storstadsregioner.

latvia har ocksa 20% arbetslöshet. svenska NUTEK har investerat i latvia i miljövänlig teknik för att starta företag. och där finns kompetens.

skulle det vara möjligt att sverige kunde investera i miljövänlig teknik i sverige. atervinning av metaller t ex.
finns kompetens.
finns en beredskap i sverige att möta ökade oljepriser. alternativ och är dessa tillräckliga vi far anta att man har en intention att forcera utbzggnaden, övergangen av användandet av alternativ energikällor.

och det borde ju finnas en betzdlig arbetskraftsreserv, men finns kompetensen, att fran offentlig sektor innovatinera energiföretagen. en innovation.

hur definierar man information?, och hur behandlar man den information man tilldelas?