tisdag 13 mars 2012

en tiggande moder svea på deken…

Det är väl ingen hemlighet att moder svea ute i europa har en framtoning av senildement nucka som med fördel bär långt hår och jeans eller lufsenoverall till t-shirten.

Detta land där invånarna hämtar sin information om världen från mjölkförpackningen som innehåller den statligt subventionerade mjölken. Den kostar o.7 euro och detta ger anledning till folkstorm, samtidigt som skolmateriel och skolbyggnader är kraftigt eftersatta och den outbildade personalen vågar inte säga till.

Detta ger ingen bra reklam för sverige, eller svensk politik. Att se det mångkulturella samhällets svensk representanter coacha europa ger heller inte mersmak.

Och vill man se en konkretisering av denna form av lindrig intelligens kan man med lätthet trycka på knappen som startar Tvapparaten. Där kunskap och spirituell dialog bytts ut mot oförskämdheter och fräck attityd.

Man sitter i nätverk. Man nätverkar. Jag skulle rekommendera dessa nätverk att försöka stava sig igenom något annat än gratistidningar och reklamblad från ICA. Att se dessa profiler som fortfarande i sitt långa hår tror att pappa är kung och kulturföreningen styr världen. Man hjälper varandra, är patetiskt.

Jag finner det märkligt att man född i sverige, uppfostrad på dagis, av samhället, fortfarande inte har lärt sig hur man pratar i sverige. Är man verkligen så naiv att man tror att samhället utvecklas för att man har kammat håret. Att samhället utvecklas för att man ger komplimanger och små presenter som uppskattning.

Då ska man inte arbeta i TV. Då ska man över huvud taget inte arbeta. Man lever i en parallellvärld, och detta kallas galenskap.

Att svensk TV skall sänka sig till en slags mjölkförpackningsinformation som passar de svaga i samhället, de marginaliserade är ointressant.

Och tyvärr finns den degenererade kvinnan i förvaltningar och institutioner. Man hjälper till, gör fel och förstår inte.

Detta får konsekvenser som diskriminering, förtroendekriser och förakt. Detta är inga faktorer som utvecklar vare sig relationer emellan kvinna man, språkgrupp och språkgrupp eller ens utvecklar samhället.

Jag skulle rekommendera bankpersonal, försäkringskassor att snarast växa upp, kliva ur sina billiga importskor, se sig i spegeln och ta ansvar för det man ser.

Papper eller tyg gör att man kan andas. Man kan börja där och sakta, steg för steg inse sina begränsningar. Se sin outbildade dåligt uppdaterade gestalt och ta ansvar för detta, och överlämna arbetsplatsen till en som behöver den.

Och sen kan man gå in på toaletten och undersöka hur toalettstolen fungerar. Vart vattnet kommer från och hur många liter det behövs till varje spolning, glöm inte att trycka på knappen på väggen, då tänds ljuset. Det går lättare då, när man ser.

Därefter kan man gå ut i verkligheten och ta reda på hur många sittplatser respektive platser för stående det finns i den kollektivtrafik man använder i regionen. För det vet man inte.

Världen är komplex. Och steget från att leka bankkamrer till att räkna hur många sittplatser det finns i lokalbussen är enormt. Ett språng för den lilla människan som ska ha fribiljetter och inte har en tradition av att besöka en balettföreställning.

En privat dator, datorsekretess, datoretikett vad är det? är den global eller ingår den i den lokala läroplanen i sverige? Man kan ju alltid chansa. Man kan leka i en kvinnas dator för det gör ju ingenting. Man kan säga att man kontrollerar städningen, eller stavningen. Då är man journalist i Sverige. Oförskämd med fräck attityd, man nätverkar. Har en jargong.

Moder svea framstår i europa som en senildement nucka iklädd lufsenoverall eller jeans och t-shirt, hels urtvättad. En favvis, en snackis. Med långt, ovårdat hår. Man nätverkar och har inte tid. Lika barn leka bäst.