tisdag 15 maj 2012

trans Am eller Camaro annars kan det kvitta…

En transam ska jag ha

Jasg har nu rest runt i trollhättan med omnejd. En latinamerikansk man talade om för mig att man hade rasister i trollhättan. Invandrargruppen fick inga jobb. De var trötta på socialbidrag.

Det visade sig att i detta område fanns en kompetens. Man hade ett bilintresse. Gruppen kallas raggare, och är en svnsk kulturform.

Vi har sett gaykulturen, punkrörelsen, miljörörelsen belackas av ointelligenta människor.

Man vill elda på bergen i naturskyddade områden. Man vill grilla och slänga soporna isjön, man finner det lustigt.

Detta bilintresse i trohätteområdet ger en gedigen kunskap om branschen.

SAAB finns inte längre, och det är tveksamt om amerikanskt kapital är intresserad av att starta bilfabrik i trollhättan på grund osv arbetskraftens sammansättning.

Och detta trots att det finns ett specialintresse av just amerikanska bilar, så märkligt.

Och dessa bilfantaster sparkades från bilfabriken, av medborgare med utomeuropeisk härkomst.

Ett tecken i tiden.

Vi söker tecken och hamnar i göteborg och volvo, man säger mig att ford inte är med i spelet längre utan kineser är involverade, så märkligt.

Och med camaro och trans am som referens anser jag nog att volvos s-linje var lite svag. Plastig och obekväm.

Den fyrkantiga saken är plastig och billiga material. Ser ut som något man säljer av billigt för att få ha skyltfönstren ifred. Man vill inte sopa glas.

Är det inte så att just angered har organiserat sig i beskyddargrupper. Man hjälper varandra.

Jsg är inte invandrarvänlig. Men laglydig och jag har böcker. Man blir fundersam när man hävdar sin politiskas flyktingstatus och inte har böcker. Och inte ser att ursprungsbefolkningens rättigheter inte tillgodoses.

Masn asnser sig i dessa organisationer ha rätt att undersöka privata hem. Och som argument använder man CIA:s agerande i latinamerika på sjuttiotalet.att man i en politisk argumentation bortrationaliserar tid och rum som värdefaktorer ger situationen en ganska ointeliigent prägel, och jag ser övriga europa

Man varnar för ficktjuvar och tiggare på de stora tågstationerna i europa.

Efter att ha köpt åtta resväskor, fyra par glasögon och fått skor och kläder sönderskurna av just dem som ansåg att trollhättan var rasistiskt för att man inte gav outbildad halvspråkig arbetskraft arbete i bilfabriken.

Har man ett bilintresse har man ett kontaktnät som är globalt. Man känner alla. Och det gjorde inte den nya arbetskraften på SAAB och det gör man inte på VOLVO. Så märkligt. Vem känner de då? Grannen bara. Och snabbköpskassörskan. Det är viktiga personer i deras liv. Man får bästföre varor som gått ut, och man kan kolla grannens post. Och gnälla över kylan. Dammsuga trerummaren och sola på balkongen, i sverige.

Jag ska ha en transam. Jag är miljövänlig och självklart vill jag ha ett fungerande kollektivtrafiknät, men om man har en trans - am väcker man inga misstankar om att man tigger varor i konsum där datumet gått ut.

Och blir inte betraktad som uppkomling. Lite mer klass.

Det känns som att HD behöver en line för den europeiska marknaden. En europeisk design ochen europeisk standard. Om denna tillverkning sker i trollhättan är väl knappast troligt, men man vet ju aldrig. Kanske malmö kan svara på den frågan.