tisdag 29 mars 2011

cigarettmaskin i ett filosofiskt perpektiv

det är en ny världsordning i katrineholmarnas liv. en moralisk uppbyggnad. ICA har skaffat en cigarettmaskin.
en grå tingest i senaste layout, i två moduler för att köpa sex produkter varav cigaretter var en.

i modul ett skapar man i tre steg en biljett. denna biljett scannas av personen i kassan och där betalar man. därefter scannar apparaten och en vara ramlar ned i ett blinkande fack.

och här har vi verktyget för en doktorsavhandling i teoretisk filosofi. här kan man se alla grader av mänsklig dumhet. från briljans till total vakuum
jag lyckades missförstå scanningsmomentet och stoppade biljetten i den inbyggda papperskorgen. så personalen fick öppna skåpet, och titta i papperskorgen efter biljetten och tala om att detta var första och sista gången jag gjorde det felet.
den inbyggda papperskorgen hade samma färg som scanningshålet, och orange. och samma form.
den inbyggda papperskorgen, som man var tvungen att låsa upp skåpet för att nå hade storleken av en enliters mjölkkartong. detta är inte bra. designerna får inte godkänt.

jag tycker inte om cigarettmaskinen. men tydligen är detta tidens melodi för att undvika snatterier.  men att låsa in papperskorgen i maskinen, är det nödvändigt det. snattar man papperskorgar. snattar man soptunnor också. jag visste inte detta.

så tittar man sig runt. i den gula postlådan sitter en plåtbit så man inte kan sticka in handen och snatta ett kuvert.

under min ettåriga resa, milano, berlin, riga tallinn, sofia. där är det inte så- man har vanliga postlådor, en annan färg bara. cigaretter i tobaksaffären.

men visst man har andra metoder för den som inte kan hålla fingrarna i styr utan snattar så fort man vänder ryggen till.

en cigarettmaskin