lördag 5 januari 2013

vi väntar…

världen väntar på en aha.upplevelse.

jag väntar på att göteborgs försäkringskassa skall räkna ut rätt ersättning och kompensera mig för den tvååriga misshandeln, då jag vistades på gbg.s universitet.

universiteten i sverige har stora problem med datorhaveri, databaser och så vidare. källor och uträkningar. är det någon som försöker säga något. har detta någon adress.

handels skriver doktorsavhandlingar om streckkoder. kanske trendsättaren i förorten bör informeras. vi håller jämna steg, och hur låg nivå skall sverige ha.

telias arbetsplats med 400 anställda la ner. är det någon som försöker säga något.

och nu hade det blivit fel i mina fonder. och latinamerikanska kulturföreningen hade hyrt buss, för att göra en utflykt och titta till sina landsmän i malmö.

saab har lagt ner, är det någon som försöker säga något. bensinpengar och kanske nordea i katrineholm och nordea i vänersborg har en del i den utvecklingen.

ute i europa, stiger kunskapsnivån genom skolreformer och tidskrifter och television och dagspress men inte i sverige.

här hålls informationen mycket kort, för att inte säga knapphändig.

kanske vi kan se trend i detta. kanske trendsättaren i göteborg och hans låt oss kalla det privatarmé får nöja sig med en lite mer lokal roll, i fortsättningen. vi väntar.

gringa, loca, idiota och puta. och så var jag ett mörker. dessa epitet  kanske man inte bör kalla ursprungsbefolkningen offentligt.

datorintrång, stölder av bilder och musik är kanske ingen lämplig sysselsättning.

förtal och uppvigling är kanske en olämplig sysselsättning.

den informella makten i göteborgs förort, pratar om delegering och arbetsbyte.

vi har sett outbildade läkare, fotvårdsspecialister, tandläkare och psykologer. och kanske vi skall återföra kulturella föreningen till ordningen. vi väntar.

och kanske de unga blonderade spejarna inte är kapabla att tolka verkligheten som den bör tolkas. och kanske man inte skall göra olaga intrång.

polis och vaktbolag i göteborg och malmö. och rollspelsgrupper ute i europa som patrullerar och delegerar och byter kostymer.

vi väntar, än är botten inte nådd. hyreshöjningar, höjda matpriser, avgifter för bil och vägar ökar.

än är botten inte nådd. vi väntar.

nationalekonomi, företagsekonomi och statsvetenskap, internationella relationer och språkvetenskap är discipliner inom internationella universitet. och kanske man måste inse att om man efter fyrtio år i exil och fortfarande inte förstått, för överlämna makten till det parlamentariska, demokratiska, politiska system som europa har. visst det kan vara roligt att skicka barnen att kontrollera, att olovandes gå in i lägenheter och snoka. att intervjua personer och spela roller. att avlyssna telefoner, sätta upp dolda kameror. men så här i en spegel av nationens ekonomi.

vilken kulturell bestraffning vill du ha?

och när chilejuntan avsattes och chilenska folket reste sig. räckte det med att man skickade ut en militär och sa

“I am sorry”. knappast. var det inte så att man spikade upp fötryckarnas familjer på träporten. eller har jag läst min historia fel.

det kanske står fel i historieböckerna, och hammarkullens karnevalskommitée vet hur det var? vi får väl fråga de latinamerikanska journalisterna när de anländer? vi väntar. så vi får ett rättvist besked. vad är rättvisa?

och nu vet alla att om man blir erbjuden ett vin som är utspätt eller har fel etikett så erbjuder man sig att diska.

malmös systembolag. nu vet ni.

och så låter vi lastbilarnas last vara ifred vid färjeterminalerna och vid rastplatserna. de är privat egendom. är detta uppfattat.

till sist skulle jag vilja uppmana svenska tvkanalers ledning att upplysa sina medarbetare om att televisionen är ett massmedia, och inte ett media för privata intressegrupper eller hälsningar till vänner.

jag är ordentligt trött på dumma blondiner som i en slags staplad ordström förösker klä sina tankar i ord.

jag liksom alla självständiga individer kan tänka själva och fatta sina egna beslut, och jag liksom de flesta läskunniga klarar av att hålla den personliga hygienen.

och jag är inte intresserad av invandrarkulturer. kulturimperialism är inget för mig. eller att gräva i grannarnas kylskåp och frys.

och skall det bli rättegång så får det väl bli krigsrätt. det var ju krig.

det finns inga gränser för hur ointelligent en människa kan bli.

häktad?