lördag 5 januari 2013

vi läser i tidningen..

i sölvesborgstidningen löradg 5 januari 2013 kan man läsa att de planerade 500 arbeten inom byggbranschen inte blir av. och enligt sövesborgstidningen kan man förstå att byggbranschen står inför en kris.

vad kan detta bero på? här får man se till arbetskraften och investeringar. vi får nog erkänna att svensk arbetskraft inte kan konkurrera med övriga europa. man arbetar långsammare, har svårare att ta instruktioner och vill gärna ha egna lösningar på hur arbetet skall skötas. man anställer egna vikarier för att kunna sköta sin fritid. och sverige får nog anse att investeringarna uteblir då de internationella relationerna är kyliga.

jag har under min europatour sett svenska människors syn på interaktion. man ska städa på hotell, man ska arbeta i caféer och restauranger. och man anser att ens egna insats är fullt tillräcklig. man är fysiskt närvarande och man pratar svenska vilket skulle ge en trygghet för sina vänner. och med den inställningen kanske man får förstå att man inte passar i ett modernt multilingualt samhälle. kanske man skall söka sig till lite mer primitiva samhällen.

svensk arbetskraft har genom sitt skolsystem och sina dåliga matematikkunskaper och brist på anpassning, effektivitet och kvalitet minskat sina  konkurrensmöjligheter. man arbetar inte, man leker.