torsdag 8 september 2011

relaxa på en uteservering i en fransk stadskärna tillsammans med en vacker kvinna….eller ett barn..

här i nantes regnar det.

kvinnorörelsen har tagit ett steg tillbaka.

nantes är liksom övriga städer en stad för bilar. barn och kvinnor bör enbart plockas fram och dammas av vid behov. i dessa trånga gränder parkera man bilar. man får komma ihåg att de franska kvinnorna är korta i rocken, vi får komma ihåg att små barn är korta i rocken och med bilar parkerade på bägge sidor kan sikten bli sämre.

det finns ingen förståelse för detta. de äldre kvinnorna är försiktiga och det kan ta tid, men man kör fort och snabbt i dessa gränder i stadskärnan.

det är oansvarigt. trycker gärna lite extra på gasen i natten.

en trend man märker är uteserveringar. och detta kan vara trevligt, det finns inget att säga om detta. många har bygg en altan, eller på annat sätt avgränsat matgäster från trafik, men även detta skymmer sikten.

det är farligt, helt enkelt.

staden bör vara till för invånarna inte för bilen.

och det finns en fungerande kollektivtrafik, med bussar och spårvagnar, men det finns få avgränsade cykelvägar. bilarna kör så fort att det blir en rädsla att cykla, och bilisterna finner cyklisten mer ett hinder än ett ekologiskt ställningstagande. små barn kan inte cykla i staden eller på trottoaren då den oftast är embarnerad med pappkartonger eller soptunnor.

och i denna miljö, skall man koppla av ta ett glas vin eller öl eller en koppa kaffe och en glass. där bland hård trafik, emballage och soptunnor gäller det att relaxa, ta en paus för att orka med sin dag.

man har stressigt och har fullt sjå att upprätthålla något som inte finns. demokrati och hänsyn.

detta är inte acceptabelt.