torsdag 2 februari 2012

vykort från europa

hej

det är kallt i europa på flera sätt. om man frågar en vanlig medborgare i kroatien hur energiförsörjningen fungerar tror de att man köper naturgas från sovjet. man vet inte, och man bryr sig inte.

politiker och journalister i kroatien vet mycket om energiförsörjningen i landet. och man vet mycket om sovjets energiförsörjning.

om man påpekar att kaffemaskinen behöver göras rent i ett av brattislvas caféer, för att kaffet har en bismak, vet hela balkan detta, och denna tillsägelse anses så fruktansvärd att man t o m vidtalar sverige och göteborgsposten skickar en ung outbildad kvinnlig journalist att göra resereportage från belgrad, och hon skriver om ett café och  göteborgsposten skäms inte ett enda dugg.

tjänstekvalitet. Göteborgspostens redaktion anser att  deras fullkomliga läsare på sveriges framsida inte behöver veta något annat om den staden. hur man hittar ett café. hon var på TV. det var en norsk TVshow och denna kvinna satt och skröt hur hon domderat ursprungsbefolkningen i egenskap av sin invandrarbakgrund.denna unga kvinna med rötter i östeuropa och jag tror det var samma. som kaffeskribenten hon var mycket stolt över att hon kväst ursprungsbefolkningen i skolan. människor födda i sverige av svenska föräldrar i skolan som är obligatoriskt. och detta hade hon gjort genom att pressa ned huvudet i en sopptallrik. hon fann sig själv någonstans i närheten av gud.

hela östeuropas unga befolkning fann denna tillsägelse med kaffemaskinen  så fruktansvärd att man som straff serverade svagt kaffe, osmakligt kaffe, samt stal kaffe från hotellrummet. här har man tagit sin betydelse till en egen nivå. man fryser i österuopa, och ingen bryr sig.knepig attityd, lite för slumbetonad för att jag skall agera.