onsdag 22 februari 2012

vykort från resan med buss….

vad kan man göra på en buss. man kan prata högt i telefon, eller man kan leka hemlig agent. man kliver på, åker en sträcka, går av och har en kamrat som följer upp. det krävs en del pratande i telefon för att anordna en sådan aktion. och mycket tankeaktivitet.

och man kan fundera på Malmö, den våldsamma staden. där man tar lagen i egna händer och har arbetsbyten. man är i sin egen förträfflighet fullt kapabel att bortse från banksekretessen, och andra integritetslagar. man går in på försäkringskassor, banker, hotell och man är fullständigt övertygad om att man klarar detta arbete efter att ha levt i Malmös ghettoiserade förorter, man anser sig ha full social kompetens att klara dessa arbetsuppgifter eftersom man har invandrarbakgrund eller en internationell bekantskapskrets, och i dessa länder gjorde man för x antal år sedan. och nu kommer en logik i en egen dimension. tid och rum bortrationaliseras. man gör som man är van hemifrån. i våldets malmö. och man förföljer homosexuella, miljöaktivister och feminister. och man har en egen analys hur dessa människors intelligens är beskaffad.

eller också kan man läsa i tidningen om tågolyckor, båtolyckor eller lavinolyckor. lavin i Idre. fartyg på grund i italien eller ett tåg som kolliderade med en stoppbom i argentina med dödlig utgång. och en stoppad sambagrupp på en tysk karneval.

i malmö, där man har så starka åsikter om vad som är normalt. i våldets malmö. och de nya arbetspassen på tågen var så krävande att man skall sjukskriva sig i förväg som protest. var det inte så, att man var så kapabel att låna en uniform och hjälpa till. outbildad och utan krisrutin, vid brand, kollision eller panik så klarade man av att klippa biljetter på hotell eller tåg. i malmö där man levt sitt liv i förorten och ringer polisen när man känner sig träffad. våldets malmö. patetiskt