torsdag 2 februari 2012

Vykort från sveriges framsida

den lilla människan, behöver fokusera….

Att vistas på sveriges framsida innebär en del hänsynstagande. Här häckar den fulländande människan. Man får inte säga till denna människa. Frågan är om man får tilltala den. Den fulländade människan på sveriges framsida har tydliga åsikter om hur världen och samhället är uppbyggt, och självklart är perspektivet utifrån sin egen dagsform. Man kan vara sur, eller kritisk, misstänksam.

Den fulländande människan har tydliga åsikter om hur den fulländande människan se ut, vara klädd och vilka åsikter som är OK, faktiskt.

Och dessa skönhetsideal och åsikter anser man att världen bör rätta sig efter. Och går man ut ur domänen, drar sig den fulländande människan från att följa efter.

Och denna fulländande människa som man inte får tilltala, är så beskaffad att alla yrken på arbetsmarknaden passar denna människotyp. Man kan vara polis, tulltjänsteman eller sopåkare, hotellpersonal eller journalist.

Diskussionen skall hållas enkelt, och inledas jag tycker.

Och denna fulländande människa i gamla kläder och en märkligt uppsatt frisyr vet exakt hur barn skall vara klädda med hänvisning till att man själv varit barn.

Och man vet allt om hur barn skall fostras. Och man vet allt om hur verkligheten är beskaffad.

Den fulländande människan söker själv sin information och man söker själv sina lagar. Och man söker själv de åsikter man behöver.

Och detta kan se ut så att man går in i privata datorer, man har beskydd, man kan gå in i privata lägenheter osv. man skapar sina egna regler och skapar sina egna lagar.

Lagar om ägande, integritet eller kulturell, politisk verksamhet existerar inte på sveriges framsida eftersom man är den fulländande människan som man inte tilltalar.

Och på sveriges framsida. Han man helt lagt ner arbetsplats, servicenivå och hem. Det är samma sak. Och man har helt missat skillnaden emellan det privata och offentliga samtalet.

Sveriges framsida har inte likadan utveckling som övriga sverige och man har en helt avvikande utveckling emot övriga europa och ändå hävdar man att man har internationella relationer.

När man i england träffar den fulländande människan i fådd jobbjacka och en lite mössa, men dålig engelska sover i gymnastiksal och dricker öl ur burken i omklädningsrummet, och den fulländande människan talar om att han har en grupp av 200 man som lyder hans order är förtroendet för sverige fullständigt nedbombat, och när sveriges framsida anser att detta är kvaliteter att arbeta i den formella makten som politiker i den stora staden så är sveriges framsida tämligen ensam om den åsikten, och detta får vi respektera. Detta får vi ta seriöst. Det kan påverka priset på kaffe, olja och socker. Och kläderna är gamla, gamlare och gamlast. Vi måste lyda och visa respekt.

Och när den fulländande människan som inte tar tillsägelser trotsar och skall lära vanliga människor, att sängen på hotellet skall användas av främlingar, att man har rätt att kontrollera andras resväskor för att man vill, och ingen får säga till, för man är så vacker och man kan så många saker och man är beskyddad av sin internationella relationer, så gör vi så.

Hur definierar man högfärdig? Vad lägger man i begreppet uppkomling? Och kanske man kunde läsa utländska tidningar för att se hur den normala samhällsdebatten låter. Vilken ton och hur man fördelar tiden i samtalstid och hur man värderar uttalanden.

Det är få europeiska länder som anser att de illegala semesterdrömmar bör bekostas av privata okända männsikor för att rädda barnen, och rödakorset har välgörenhet. Det är få länder som anser att sverige är ett land värt att investera i mer än som ett påpekande att man inget kan.

Den fulländande människan har nått sin högsta position, en gratisbiljett i pariserhjulet, blond och utan celluiter. Och ingen lyssnar. Är du ledsen? Det finns inga jobb?