onsdag 22 februari 2012

vykort på resan med tåg

vad ägnar man sig åt på tågresan. om man är på väg till granada i spenien ägnar man sig åt att passa väskan, då människor från sevilla anser som sin plikt att bevaka ordningen. går man på toaletten ger de sig på hjulen.

jo, de betalar skatt, och har rätt att ta lagen i egna händer. att de som andra skattebetalare  i spanien skulle demonstrera och påvisa arbetslösheten, verkar knappast troligt.

annars kan man läsa tidningar på nätet. det finns svenska tidningar, tyska tidningar och spanska tidningar.

förorten i göteborg har haft ett våldsamt 2011. bilbränder, glaskrossning, knivdåd och man ger sig på barn på skolgården, knivskär dem. en släkting stod det i tidningen. en hederskultur.

och nu skriker man på mer poliser. denna förort som förföljer homosexuella, miljöaktivister, feminister och ensamma mammor från ursprungsbefolkningen. man skriker på mer poliser i projekt oro.

där man har sambakarneval, och anser att detta är nog som kulturevenemang. sambakarneval. efter att ha sett bilderna från tyska karnevalen, och deras intresse för samba…. mer poliser skriker man i förorten. och ett projekt oro skapas.

det är patetiskt.

vi läser i DN under veckan att islossningen i belgrad flod medfört en del problem för de bosättningar, restauranger och båtar som låg i floden vintertid. den snabba temperaturhöjningen gav en snabb islossning med stora isflak vilket kan vara förödande för en båt eller en brygga.

hur vattenkvaliteten i denna flod som rinner genom belgrad på grund av bosättningar, restauranger och folklig attityd kan man enbart fundera på. i staden där pridefestivalen 2006 urartade, med dödlig utgång. om man tar lagen i egna händer som man gör i dessa länder, kan man förvänta sig en turism med specifika intressen.