onsdag 22 februari 2012

Vykort från Luxemburg

P1010012

Luxemburg imponerar kanske inte så där jättestort. Centrum har sina modebutiker men jag har sett kläderna förut, och tyvärr är det gamla kollektioner.

Våtservetterna på pharmacie kostar 7.37 euro och vi får väl anta att det är ”special price pour les touristes”.

Och på TV visas bilder av krossade sambaföreställningar på de tyska festivalerna. Man visar bilder från Yemen där det tydligen hettat till, och här i luxemburg har man våldsamheter i förorterna där de afrikanska grupperna lever.

Cèst la vie. Våldet i frnakrike ökar, och vad beror detta på.

TV visar att notre-dame paris fått en ny klocka i ett av tornen, och klockan låter som musik av änglar ,

folket i frankrike reagerar över tågtrafiken. Det finns tydligen sk ”pietons ”som är obevakade och ganska svårforcerade, särskilt om man har barnvagn eller rullstol, och tågen i frankrike går fort, mycket fort och nu vill man ha en förändring på säkerheten, för att undvika fler olyckor med dödlig utgång.

Man vill ha en annan konstruktion på de obevakade övergångsställena. Och vilka är det som tar upp den kampen, jo främst de franska vita kvinnorna. Så märkligt. Franska kvinnor skall se till säkerheten för sina barn. Har man en politisk tradition i frankrike, som avser både kvinnor och män, och varför skall man ändra på detta?

Alla kan ju inte leva i en kriminalserievärld och leka secret agent.

Som sagt de varor som säljs i centrum är inte intressanta, och man får anta att luxemburgborna tar bilen ut till shoppingcentret i utkanten av Luxemburg.

Och bensinpriserna ökar, och även priset på olja, 2.80 euro per litre är taket.

Europas arbetskraft är en fars. Sedan när har nyfikenhet varit en egenskap för att sälja sin arbetskraft per timme. Och hur kan jag veta detta? Det kan man undra. Jag har andra källor än journalister.