lördag 14 juli 2012

alla områden i berlin ser inte ut som saharas sanddyner, de har olika karaktär…

jag reser alltid i närheten av journalister eller människor kopplade till civilrättsorganisationer. jag föredrar människor som kan skriva och läsa.

eftersom de använder informationen i antingen sitt yrke eller i ett politiskt sammanhang, har vi inte kontakt och de betalar sina räkningar och jag mina omkostnader. ett viktigt och riktigt arrangemang.

områden i de svenska större städerna anses vara bland de farligaste platserna i världen vilket ger an avstannande turistström.

trakasserier av ursprungsbefolkningen i sverige av invandrargrupper ger sverige en karaktär av misär.

turistströmmen går till indonesien, korea och vietnam förutom det etablerade thailand.

man vill möta något nytt. en ny kultur, en ny musik och nya klädedräkter och mat. man vill se ny arkitektur och se en annan världsdel.

europa känns fadd och unken.

min sista anhalt i berlin efter zoologishe garten bernau blev kreuzberg.

ett område i berlin som stoltserar med att vara ett kulturellt centrum och vara självstyrande.

här finns en tydlig gräns mellan östberlin och västberlin i det som en gång var, och enligt mitt förmenande har denna stadsdel isolerats från övriga berlin och tyskland. man har egen information och har valt att avstå från den information som övriga tyskland använder.

detta självstyre innebär att man avstår från lagar och förordningar samt avstår från de kutymer som annars är brukligt i större tyska städer.

grönytor, husfasader, övertablering av restauranger ges större prioritet än att se över husens vattenförsörjning. trapphusen har sällan fullgod belysning och hiss saknas mer än saällan i de sex våningar höga husen. innergårdar används till parkering och sopförvaring.

detta anses vara av lägre prioritet än att få klä ut sig och spela aukustiska instrument på gatan. hundar och barn lever på samma villkor som de vuxna, deras livsrum  eller delar av livsummet tillgodoses inte efter som djungelns lag råder.

den höga andelen av invandrare lever i en slags villfarelse att deras hemlands kultur är av godo för området. det är inte så. detta är trakasserier av ursprungsbefolkningen, och man förstår inte vad man gör eftersom man inte kan läsa och skriva.

de dygnetrunt öppna spritbutikerna är den enda kulturella ingrediens som höjer området då tillgänglgheten är maximerad.

tyskland är en nation där de fria marknadskrafterna styr de ekonomiska och politiska ramarna, trummor och enkla grafittimålningar på fasader ger enbart en patetisk efterbliven odör av bristande intelligens.

man har satt sig utanför samhällets debatt. med egna definitioner av verkligheten kan man inte kommunicera med övriga samhället, och detta drabbar de kommande generationerna. en stigmatiseringseffekt. man vet att området färgat den ynge generationen genom skolan, barnverksamhet till en attityd som man inte söker. som arbetskraft blir man helt oduglig och det färgstarka kulturella centrum utarmas och utan pengar kan man hjälpa varandra genom trångboddhet och lånade kläder.

snatterier och tiggerier. och detta är kulturellt. passivisering och degenerering av samhället finns i alla kulturer. i alla världsdelar.långsamt förstör man sina livsvillkor. genom överreproduktion, genom miljöförstörning och genom osunda ekonomiska lösningar. kanske droger, kanske kriminalitet.

jag ger tyskland två år sedan står man och bankar på IMFdörren, om man inte rensar upp i åsiktsfloden. detta är inte klokt.