lördag 21 juli 2012

Tack gothia cup….

 

Nu är veckan då unga pojkar och flickor samlas i götet för att i en kupp spela fotboll. Språk och tekniker utbyts och detta på fotbollsplaner där all elektricitet är professionellt dragen. Här är barnens säkerhet ett fokus som göteborg aldrig frångår.

Barnens säkerhet går före korruption, och svågerpolitik.

Barnens säkerhet. Ty barnen är framtiden i denna stad på sveriges framsida.

Och dessa unga pojkar och flickor har varit inhysta i stadens skolor där alla gymnastikhallar är professionellt och alla korridorer är professionellt renoverade, för barnens trivsel.

Alla skolor är garanterat mögelfria och de översvämningar som drabbat staden har absolut inte påverkat skötsel, säkerhet eller trivsel i stadens skolor.

Utbildning i hälsosamma lokaler mögelsanerade och med tätade fönster äro viktiga ingredienser i stadens miljöpolicy. Dessutom vill man vara ett föredöme för fattiga länder genom att visa upp byggnader med kvalitativa material, auktoriserad konst på väggar och murar. Man vill göra ett påkostat intryck på andra länder.

Där man utgår från att de ledare som följer sina barn, aldrig sett en tavla i hela sitt liv. Aldrig sett en kontakt eller eluttag i hela sitt liv. Aldrig varit inne i ett omklädningsrum i hela sitt liv.

Vi tackar gothia cup för detta avancerade arrangemang. Och barnen fick glass.