lördag 30 juni 2012

frankfurt i backspegeln

det kom en värmebölja  till frankfurt, lördagen var mer än varm. solen sken från klarblå himmel. och luften stod still.

att bevista frankfurts nattliv är inget jag skulle rekommendera. när man ser stadens självutnämnda jetset spatsera på stadens gator i billiga kopierade kläder och staden fylls av husvagnar med fast food, anar man att klubben är covers, remix och bartendern serverar flasköl eller burkcider, oöppnad, för att gästerna inte skall få i sig märkliga substanser.

tragiskt men det är verkligheten. och man kan avstå- tyskt blubbliv, inte bara berlin är en europeisk institution. något alldeles extra, eller var. men inte nu. nya krafter har tagit över och vi som var med på new wave- tiden får lägga oss tidigt en lördagkväll och stiga upp i gryningen.

även här i frankfurt anser man att kaffeburken är till för att besökas. på mitt hotellrum  vandrade man in och snattade kaffe, med skitiga skor och tydligen var den av solen spröda gardinen i vägen, så man slet sönder den. och det var inte jag. ännu ett tecken på frankfurts dåliga smak och relationer.

vad är det man kontrollerar. det blir inte roligare än så här. det är fel folk, det är fel attityd. och då blir det inget.

men frankfurt har fantastisk arkitektur, vackra parker och barnen är gulliga och hjälper sin mamma, i värmen.

jag hade tänkt besöka Kölnerdomen men tror att industristaden Saarbrucken kan vara ett intressant fenomen i det moderna tyskland. det mångkulturella samhället. här är man bara ett pinnhål från gratislektion i salsa och remixad colombiansk dansmusik. och då är man i göteborg. staden där man slår sönder sina spårvagnar för att få åka gratis. logiskt.