torsdag 4 augusti 2011

från kravall till information….

Eu toppmöte i göteborg 2001- där skriver svenska tidningar att Sveriges demonstranter hade hjälp av franska professionella demonstranter. De är utbildade att störa fredliga demonstrationer och använda massmedia. Hela avenyn brann och en person blev dödad. Det vet vi. Om det var franska trubbelmakare eller polisens dumhet vet vi inte.

Vad vi kan anta är att dessa politiska frontfigurer kollade upp ett och annat i göteborg som kan användas i andra sammanhang. Det får man förmoda.

Och vi får förmoda att dessa grupper arbetar över tid.

Dessa grupper vill inte vara med i EU får man anta. Då det stoppar den utomeuropeiska invandringen. Drogtrafik och trafficking.

1995 96 där omkring slutade frankrike sina provsprängningar i mororua. Detta efter

Världens protester. Det var bojkott av franska varor i ett världsperspektiv, inklusive de franska vinerna. 2007 erkände frankrike att invånarna skulle få ersättning i strålningsrelaterade sjukdomar.

Vi tittar på östeuropa. Vi vet att kärnkraftverken inte är säkra. Vem bojkottar Östeuropa. Vem avstår turistresan för att sätta press på miljödebatte? Det måste bli så att man sätter press på östeuropas energiprogram. och detta måste ske i ett världsligt perspktiv. eller varför skall de slippa undan.

Information

I malmös internationallt relaterade kvarter finns de sk medborgarkontoren. Detta skall inte ses som turistbyråer utan som samhällsinformation.

Det är internationella skogsåret i år. Var någonstans kan jag läsa detta på medborgarkontoret. Den polska damen bakom disken tycker inte det är intressant. Hennes chilenska vännina håller med. Ingenstans får medborgarna information om internationella skogsåret.

Det är känsligt. Skogsdöden i polen och det här med regnskogen. Vi tar bort det. Vi visar upp något annat.

Var tog demokratin vägen i informationssamhället?. Sverige har inte världens förtroende.

Jag skulle uppskatta om svenska politiker kunde uttrycka sig i tal och i skrift. Grammatiskt korrekt och med villkorssatser.konditionalis.

Det är en formsak. Att använda grammatiken som extra finess, alla vet.