tisdag 13 november 2012

de öde hotellen..

om en vecka kommer stockholms hotell inte ha en enda bokning. lämnar man över sitt arbete till påtända gäster från en annan stad så är detta en signal att man inte behöver sitt arbete. och då blir det så.

stckholms stad kan ju passa på att lägga om trottoarerna och fräscha upp i innerstaden. och stockholmarna kan sitta hemma och titta på den nya stalker-serien. på ett fyrstjärningt hotell förväntar man sig inte den oförskämda och påvra servicen som erbjuds. påtänd eller inte. man kan inte sitt arbete. och ingen betalar för att lära knarkare att arbeta. det är meningslöst.

med i detta kommer taxi, servicebutiker. eller varför inte fräscha upp på centralstationen, organisera om nu när det inte finns besökare. eller stäng, gå in i en stagnationsfas. leva på lager, stapelvaror, gamla kläder och återvinn tidningarna. det blir ju billigare, en huvudstad utan civilkurage, det är farligt. ingen söker sig till en farlig stad inte ens för kongress, eller konferens. det gör kriminella och blottare.

eller varför inte inspireras av den nya filmen call girl. en beställningsvara, se hur proffs arbetar. lite fräschare, inga frågor. det är en intressant bransch, vanligt i östeuropa. franska feminister kämpar förtvivlat mot prostitutionen. anser att kvinnor har rätt till sin integritet, men de har andra skolsystem där, och andra tidningar.

lite medvetnare.

är du nationalekonom eller?