torsdag 8 november 2012

råd till en kommun i lågkonjunktur

nynäshamn, med en haltande ekonomi och en sommarturism. jag skulle råda nynäshamns ledning att titta över banker med hjälp av bankinspektionen istället för tillfälliga arbetsbyten. banksekretessen är extremt viktig i det förtroende som finns i allt företagande, inklusive nyetableringar. förtroende för banker och arbetskraft.

jag skulle råda nynäshamns ledning att nyttja datorinspektionen om man vill gå in i privata datorer. detta för att säkerställa förtroendet iför hotell och caféer. förtroende för arbetskraft och medborgare.

och jag skulle råda nynäshamns ledning att rensa upp i svineriet runt långtradarna i hamnen. stölder, trakasserier och vandalisering ger ett sämre förtroende. vidare skulle jag lägga ner färjetrafiken till lettland och polen och istället satsa på Åland, men även finlands fastland.

det planerade hamnbygget i norvik är ett stort projekt som troligen kommer att byggas av utländsk arbetskraft genom bemanningsföretag, och kanske inkvarteras i hotell. jag rekommenderar egen personal. med erfarenheter från frankrike då östeuropeiska grupper på kombinerad semester och tillfällighetsarbetare kan ge sig rätten att kasta ut ett helt hotell med romer i nantes får jag nog.

dessa romska familjer visar det sig vid närmare efterforskning arbetade i nantes och hade löst det så att familjerna följde mannens arbete. detta kan man se på två sätt. antingen som en bra lösning eller en lösning som skapar avundsjuka. oavsett vilket anser jag

kanske att östeuropeiska människan kunskap om internationella relationer, ekonomiska teorier och företagsledning är så knapphändig och full av fördomar och ålderdomliga teorier att den är oanvändbar för en samhällsananlys.

vem har rätt att ha åsikter?

den allmänna attityden i nynäshamn inklusive den östeuropeiska arbetskraften är inte okej. högfärdighet och okunskap samt sockrat med en sexighet är bissart. att avvika från arbetet för att smöra en tillfällig partner är osmakligt och ger ingen vinst. enbart ett bristande förtroende och avsmak för arbetskraftens kapacitet.

norvikshamnen är ett stort projekt där mycket kapital och många internationella relationer är inblandade och nu är det ju så, att åkerier i sverige och utomlands inte ägnar sig åt välgörenhet, utan bedriver ett vinstdrivande företag som måste ha kundernas förtroende och leverera i tid. om detta uteblir så måste konsekvenser vidtas. och som exempel kan nämnas riksrasta brålanda och den isarena som byggdes i vänersborg till en tredubbel budget mot den planerade. förseningar och uteblivna leveranser samt en arbetskraft som har sin egen arbetstidplanering är inget att erkommendera i ett modernt sverige.

jag frågar alltid personalen om de arbetar här, om de är anställda eller är egna företagare. är man anställd, så gäller arbetstider, närvor och lagstiftning, inte lojalitet med kamrater eller tillfälliga nätverkskontakter. då försvinner arbetena eller kommun och stat måste omfördela resurser i infrastrukturen och detta leder oftast till att svagare grupper, barn, sjuka fär sina livsvillkor försämrade. och detta för att du skall gå och dra en låga i en lastbil på rasta eller ner i hamnen. detta för att du tycker att det är roligt att prova underkläder och skjortor ur en hotellgästs resväska. eller ge städerskan en snabbis. vad är en blottare?

ofta har man definitionen , en sjuk människa som leker med sig själv i en bil eller i en offentlig miljö, men vi får nog omvärdera den definitionen en smula. det är tydligen vanligare än man tror. att exponera sin nakna kropp. märkligt.

kan det finnas kvalitet i detta.