onsdag 14 november 2012

säg det med ett leende,,,

med anledning av den politiker som blev antastad av en kvinna och en man och markerade tydligt att deras närvaro störde. hade det varit jag hade jag utgått från att det var FICKTJUVAR, eftersom de var två. och detta av tidigare erfarenhet. men nu var det ju expressen, präktig svensk journalist med mobiltelefon som råddar ut i vimlet klockan fyra på morgonen, och får ett napp.

och här lär vi oss, vi ska inte sätta gränser och vi ska inte markera. vi ska som tv 4 servera våra oförskämdheter med ett leende.

vi som inte kan läsa tidningen, ingen har gett oss den, så kommer en person och talar om vad vi ska få se. vi ska vara tacksamma. vi ska frångå vårt svenska beteende för kvinnofrid, hemfrid och likt menlösa varelser från yttre rymden lulla omkring och le. gärna med stora uppspärrade ögon, som på tv. men vi ska le.

vi ska inte uppfostra, vi ska inte värna vår integritet och vårt privatliv, utan expressen ska få filma med mobilen fyra på morgonen, pressläggningen har redan varit, men krogens gäster måste få störas. tycker jag i alla fall. fyra på morgonen, tipsad, kommer expressens reporter och filmar och då ska vi le och säga något snällt. och kom detta ihåg att eftersom vi har politiska flyktingar i landet och dessa kan vara på krogen och bli rädda för ficktjuvar eller knarklangare eller knarkare med snedtändning, så måste vi tala försiktigt, eller viska som macdonalds när barnen läser böcker. ty, invandrare skriker ju aldrig på sina barn. ty feminister skriker aldrig på sina barn eller säger till för att de skall lära sig att låta bli. man är kompis med barnen, i en munter och positiv attityd får de springa omkring, de får klättra överallt och ta grejer i affären, bara för att de vill.

och feministen står bredvid, hon rör inte sitt barn, hon lutar sig inte ner för att sätta kraft bakom orden. barnet vill ha godis. vi ska tillåta barnen att pröva, experimentera och vi ska le. för annars kommer expressen och filmar. följer efter folk, trakasserar folk, citerar fel och överdriver, de prövar, exprimenterar. och det är positivt. de kanske inte kan läsa, nyheter på främmande språk.

och när taxibilarna följer efter ensamma nattvandrare i staden nattetid, så skall vi vara tacksamma att de bryr sig, inte störas eller irriteras utan låta dessa följa efter oss och se var vi tar vägen. pratar vi med någon, eller köper vi kaffe i det nattöppna caféet är detta så viktigt att man måste kolla upp hela proceduren. och vi ska förstå att vi borde ligga i sängen nattetid, med händerna på täcket och kammat hår i en fläta eller hårnät för att inte strö det blekta och skadade håret på kudden. särskilt inte i hotellets sängar, där någon annan skall sova. och glöm inte, le. du är filmad.