tisdag 13 november 2012

stockholm kan stänga …..

sverige har gått in i en fyraårskontroll. likt en trotsig fyraåring sköter man sina arbetsuppgifter. man har tydliga riktlinjer för hur en människa ska se ut, och är lite för familjär.

utomlands anses detta vara obehagligt. en svensk standardvariant på kvinna, kommer alltid inflygande. har flaxiga rörelser. är alltid högröd i ansiktet vilket skär sig emot den märkliga blonderingen som hon anser vara sitt signum. hon pratar med gäll röst och öppnar dialogen med en lite för privat kommentar. och detta upplevs obehagligt, utomlands.

man tar avstånd vilket har en eggande effekt på svenskan. som tror att  ursprungsbefolkningen spelar svåråtkomlig för att locka svenska kvinnor till en mer varaktig relation. det är inte så. svensken anses vara lite enfaldig, lite för kategorisk och lite för stelbent för att vara intressant. man snörper gärna på munnen, och rynkar gärna på näsan, emedan man alltid anser sig vara kvalificerad och en tillgång i alla grupper i samhället. detta ger ett enfaldigt och lite märkligt intryck utomlands.

svensken är obehaglig, vräker gärna ur sig information om enskilda individer utan att veta hur det mottas. om man säger att en autistisk människa lever i en bubbla, så anser man att svenskar är.

under helgen har stockholm fått se prov på denna enfald. malmö har spelat rollspel. intagit centralstationen. likt en trotsig barnunge. jag har stött på detta i förorten. det är min fritidsgår. den kommunala verksamheten blir en privat klubb, och detta sprids i samhället, särskilt göteborg.

jag rekommenderar inte att föra ett logiskt resonemang med denna grupp som håller på med detta beteende. logik och förnuft existerar inte. den offentliga kommunala fritidsgården jämförs gärna med det privata vardagsrummet och man finner ingen konflikt i detta. framför du en åsikt som inte är sockrad med överdrivet smicker kan du räkna med att din privata lägenhet får påhälsning. man är för suverän för att diskutera verkligheten med vanligt folk. man är speciell.

gör son göteborg. bygg ett nytt torn i gothia tower, med en ny skaybar. och servera information om tvättmedel, tandkräm och schampoo till denna grupp. de är bara människor.

hotell terminus vid centralstationen har fyra stjärnor på dörren. men befolkningen, jag kan inte kalla detta personal. gestalter som upphåller sig i lokalen är en mer korrekt definition. förorten tar över. plumpt, fantasilöst och fullständigt indränkt i förortens värderingar. brödet byts ut. det färska brödet byts mot gammalt för att kompisarna i förorten ska ha. inga tidskrifter för det tryckta ordet existerar inte. vänner hälsar på, och skaffar sig information. slummigt och ofräscht, som en kulturlokal i förorten. och lismande, krypande städerskor som söker hemlig information.

jag förslår stockholm att stänga hotellen. besökarna kan köpa hårspännen. de kan besöka ett bibliotek för att lyssna på musik och de kan respektera skorna hos betalande gäster. jag har inte bjudit in dessa människor, jag har inte anställt dem, och kan man inte ta ett nej, och anser att man har rätt att retas för att andra gör det, så får man ta konsekvenserna av detta. jag kan alla spel.