onsdag 19 september 2012

hotellen är överetablerade, det finns för få hotell

vad tror man att ett hotell är. vilken information får man som arbetskraft när man anställs på ett hotell. är man sin egen arbetsgivare som själv kan bestämma sina arbetstider och sina uppgifter, eller är man anställd som person och har vissa tilldelade uppgifter som skall utföras per dag eller per timme. och för detta får man en lön som skall beskattas.

jag antar att dessa människor inte är professor i nationalekonomi, men man borde ändå har en viss inblick i internationella relationer.

man vet aldrig vem som kliver in genom dörren. vilka föräldrar perosnen har eller vilka kontakter och privata vänner personen har. att utsätta oskyldiga människor för sin egen olycka av dålig ekonomi, eller privat skuldbörda eller enbart av egoism och nyfikenhet är inte accepterat på europeisk arbetsmarknad. man skall inte sälja sin arbetskraft på denna marknad, om man inte kan hålla isär privatliv och yrkesliv.

visst man kan ha familjemedlemmar som besöker förälderns arbetsplats, säger hej och kollar hur föräldern trivs på sin arbetsplats. det är den sociala strukturen hotellen har. att visa upp betalda rum för vänner, eller andra besökare är inte acceptabelt beteende inom hotell, och detta skall man fatta, oavsett härkomst.

det finns en tendens att som utböling, från annat land ge sig rätten till en mängd övertramp. man skall kolla kulturen, lära känna olika nationaliteter. de flesta länder med skriftspråk har modetidningar, de flesta länder med skriftspråk och tidskrifter har dessa på nätet.

det finns tvål och schampo på alla hotell. och ändå skall man rota i privata tillhörigheter och urskuldrar detta med att man kommer från ett annat land.

man skall låna toaletten i privata rum. var kommer denna idé ifrån, och då har man en kompis via facebook som gjorde så en gång.

vad är självständighet? vad är anpassning. det finns en långvarig tradition av hotellkultur i europa, och det finns tydliga regler för integritet och ägande i europeisk lagstifning. de skiljer sig inte särskilt mycket från land till land.

att dra in sydamerikansk kultur eller afrikansk kultur i ett europeiskt hotell är vansinne.

jag får ofta kritik för jag inte lär ut. och som förklaring på detta ger jag. jag finner det fullständigt meningslöst att lära ut till folk utan språk. som inte förstår betydelsen i en muntlig information.

det finns formell information och det finns informell information. den informella informationen är det privata samtalet, där har man en gemensam historia och en undermening av  tidsangivelse och rumsangivelse. man är på samma våglängd. att överföra dessa privata regler i ett fraktaltänkande. då är man analfabet, då skal man ha fri mat och hämtar sina kläder ur soptunnor och har helt isolerat sig från alla marknader. arbetsmarknaden, lokala varumarknaden, och import och exportmarknaden, och lever i sin egen bubbla, med egan språkliga konventioner.

man kunde befinna sig på månen och vara ett UFO.

det finns i det moderna samhället JETSET,vars närvaro är så viktig att de kan ta betalt och det är kanske inte samma sak som en polska som städar på hotellet och har rätt att rota och stjäla ur resväskan, eller en svenska från malmö. vad är då den formella informationen.  för att göra det enkelt. TV, tidningar, tidskrifter, det som publiceras. det jag författar på min dator är inte formell information och läser man detta gör man datorintrång, och då släcks den formella informationen ner och man hamnar i katrineholmskuruírens värld. där intresse är en gift invandrarman som flugfiskar. detta är dålig journalistik som har ett mycket begränsat läsarvärde. heja sverige.

vad är då bra journalistik.

vad är bra informell information ur intressesfären?

jag hade en granne som odlade orkidéer i sitt växthus. han anpassade klimat och ljusförhållanden efter den naturliga miljön på andra sidan jordklotet.

jag har andra vänner som bygger autentiska miljöer för sina älsklingar, ormar, ödlor, spindlar i terrarium. här ser vi en connection mellan formell och informell information. kunskapen om klimatzoner ger synergieffekt på ett extremt intresse, som ger en kunskap som är användbar i ett produktionssammanhang. ett givande och tagande av information som gynnar utvecklingen.

detta innebär inte att vi i sverige skall odla giftormar, eller ödlor utan vi skall ha rätt fokus och se att värme och ljus, energi kan användas i sådana sammanhang att en miljö kan skapas i ett begränsat rum för odling av andra klimatzoners nyttoväxter. vi kan i framtiden frigöra oss från import av kolonialvaror, och detta får effekter för export, import och transport.och i förlängningen konsekvenser för nationalekonomin.