fredag 28 september 2012

tredje vågen feminism och så något annat….

svensk feminism. en riktning inom kvinnorörelsen som har till uppgift att definiera kvinnan och kvinnlighet.

och detta kan ske på olika sätt. i sverige har rörelsen mer och mer gått in i en åsikt om att kvinnlighet är sitt utseende. man har helt tappat åsikten om kvinnan som oberoende. kvinnan som politiskt, ekonomiskt och för sin åsikter oberoende.

utan mer betonat utseende och approach. och denna approach skall ha en djärv och sexig framtoning.  gärna lite och naggande god, gärna med skönhetsoperationer som förstärkning av kvinnligheten.

en snygg tjej, men när hon säger något, går rullgardinen ner och man går därifrån. man har tappat intresset.

man kan i alla påverkansammanhang använda alternativa metoder, rollspel, modellbeteende och frångå flygbladet och agitationen.

men man måste ha en ideologi, man måste ha en interaktion med omgivningen. man måste analysera samhället. det är bisarrt att tro att bara för man är liten, smal och har blonderat hår och tygskor gör detta kvinnan till en produkt för passion. det fungerar inte så. vad vill man uppnå.

vi antar att man vill bli sedd. man vill bli åtrådd och detta skulle vara definitionen på den nya kvinnligheten. dessa kvinnor har avskärmat sig från verkligheten. man klarar inte av att tyda signaler i samhället, man klarar inte av att hålla sig informerad om skeenden och fenomen i ett internationellt perspektiv, utan  lever i sin ytliga värld , spejar på grannen, har sitt kvinnliga nätverk och dejtar för att visa upp sin senaste erövring.

kanske denna erövring har åsikter om kvinnligheten, kanske har denne erövring inte lust att bli utställd som en hund i best in show, och tar avstånd. och spiralen snurrar runt och nedåt.

vad kan man då kalla kvinnlighet. laga mat är kvinnligt, eller?

att städa hemmet i lufsenoverall och håret uppsatt i en tofs, är detta kvinnligt?

verkligheten har passerat den feministiska rörelse utan ideologiskt ställningstagande. de tabun man anser sig överskrida för att göra ett humanare och jämställt samhälle får en motsatt effekt. ung kvinna gifter sig med äldre man, vem bryr sig.

ung kvinna gifter sig med man med utländsk bakgrund och får en ledande roll i hemmet, så han inte kan språket. vem bryr sig?

detta är små detaljer, som blåses upp till något helt fantastiskt, och detta gör att när blondinen säger något, vänder man ryggen till och går därifrån. likgiltig. hon tigger om att få uppmärksamhet, hon går med håven. och hon är en uppkomling. och vi alla har en inlärd attityd av avsmak emot just dessa beteenden. för det gynnar inte samhällsutvecklingen. en strykrädd schäfer som tigger och ber.

och om detta anses vara kvinnlighet, jamen då gör vi så. märkliga kläder, märkliga skor, reklam för tvättmedel i TV, och en instruktion hur man gör rent en diskmaskin, tar bort mossa från taket. små detaljer för dem som är hemma blinda, lite efter.