söndag 16 september 2012

svenska hotell

de svenska hotellen är inte billiga. och när man finner att maten är utbytt mot varor från soptunnor och hotellets mat finns i personalens kylskåp undrar man, har dessa människor inga ideologier. ingen har sagt att man inte får göra så.

på svenska hotell kan man få använda handdukar och använda lakan. det finns ofta en policy om att en gäst kan använda samma handduk flera dagar. detta för att spara energi, vatten alltså en miljöåtgärd. har personalen inga ideologier, eller  minsta kunskap om personlig hygien. jag försöker visa genom att hänga upp handtvättade klädespersedlar hur man håller tyger rena, och får dessa nedsmutsade med vattnet ur skurhinken. dessa människor är inte normala, det är tvångsbeteende.

och vältrande i sin egen förträfflighet, får man inte säga till. det finns inga gäster på svenska hotell, och de som genom företaget sover i hotellet har sina grejer i bilen.

man har egen prissättning på rummen, och personalen anser sig kunna ta ledigt och sätt in en kompis.

detta gäller trestjärniga hotell och neråt. även fyrstjärniga.

och personligen är för mig en dum blondin ingen ursäkt för att inte kunna läsa och skriva.

vi förutsätter i sverige att individen har en ideologi, är påläst på svensk historia, har lokalkännedom och kunskap om hygien, miljö och anständig klädsel. är man anställd som städerska är man inte där för att prova kläder, eller slita sönder kläderna i gästernas betalda rum. detta förutsätts att personalen skall förstå.

invandrare i sverige känner sig diskriminerade i tjänstetillsättning. de har x och y i namnet. de söker upp journalister som skall föra deras talan.

jag skulle aldrig anställa en invandrare om jag hade ett hotell. avsaknad av ideologier, historia och lojalitet till kamrater gör att individen inte klarar av det som krävs på svensk arbetsmarknad.

man platsar inte helt enkelt.