torsdag 27 oktober 2011

Reflexion över miljörörelsen. sverige

 

Svensk miljörörelse och organisering har en militant ordning. Man arbetar inom strukturen och gör det bra.

I min information till olika grupper använder jag olika nivåer av miljömedvetenhet. Och malmö hemlösa vilka jag har kommit i kontakt med under ett år vet mer om miljörörelsens tankesystem, än den normala parisaren kommer att lära sig under sitt liv.

Vad menas då med tankesystem. Tankesystem är inte att källsortera, och att inte lägga fönsterkuvert i papparsåtervinningen. Tankesystem kopplar historiskt, idag och frmatiden. Tankesystemet poalriserar och visar funktionen.

Miljörörelsen idag är ense om att manipulera atomkärnan är ett oacceptabelt verktyg. Vi har ingen kunskap om vad som händer i fusionen eller fusionen.

Därefter finns det två skolor.

De som menar att man kan göra vad man vill, bara man håller atommassans vikt intakt, det finns teknik i framtiden som sorterar på atomär nivå.

De andra säger man får inte göra något inom generationen som man inte kan ta hand om i sin livstid. Kommande generationer skall inte behöva lösa historiska problem.

Detta ger en struktur för agerande, agerandet är inte lagstadgat som petflaskor och källsortering utan går mer på djupet, och detta tänkande har malmös bostadslösa med sig i sitt agerande. Och det tycker jag om.

När jag står på montparnasse stationen och ser de skitiga tygerna i taket. Och jag har åkt metro från gare est. Det var trappor, det var gångar och det var station efter station. Då tänker jag på den kvinna jag såg i Lilles rusningstrafik. Med fyra matkassar och en barnvagn och fem små barn.

Hon finns i paris också. Hon kör inte bil, och hon kan inte åka metro. Men kan vissa tider på dagen åka buss med sina barn. Hon är hänvisad till närmiljön.

Med bussen följer avgasproblematiken. Hon kanske inte skulle bo i paris kan man tycka. Men nu är det så. Kvinnan bo i paris med sina barn.

Och många utomeuropeiska kulturer har familjen som sitt skyddsnät. Familjen består av olika relationer, många generationer och de skall vara samlade. Därför bor de i paris. Att flytta ut hela familjen till en liten ort är inte enkelt, det skulle förändra den demografiska bilden.

Alltså bör kollektivtrafiken ses över, förbättras för att kvinnan och barnen skall få den frihet staden ger.

Detta innebär att privatbilismen får maka på sig, och där är vi nu. Och denna kvinna snattar inga t-shirts eller virkningar på tågen, det gör andra kvinnor. kvinnor där man inte ser konsekvenser av ett agerande. Kanske man borde reformera skolsystemet så att dessa kvinnor kunde delta i det normala samhället, och inte ha en egen speciell plats i samhället. Denna speciella plats där samhällets konventioner råder och felaktigt agerande bestraffas. I den vanliga samhället förväntas att man ska kunna ta en skriftlig och muntlig instruktion, men det förväntas också att man skall kunna sortera informationen, insamla information, bearbeta och agera utifrån den informationen. Annrs anses man som ohyfsad och dum i huvudet. Kanske har störda relationer i barndomen eller bara är bortskämd, för ingen ville ha dem, eller ingen vill ha dem.