måndag 17 oktober 2011

vänthallen på munchen hauptbahnhof

Det var oktoberfest i munchen. Vi var många som vistades i vänthallen. Av olika anledningar.

Många tåg var försenade. Folkväntade och slumrade över sina resväskor. Det är normalt.

Många hamnade där efter festandet och det var varmt och man somnade. Det är normalt. Det händer i alla städer alla lördagar.

Och även några hemlösa munchenbor sov sittande eller liggande i hörnet. De snarkade inte ens.

Emellan bänkarna låg en man och sov. Ingen stördes av detta.

Det var den lugnaste platsen i hela munchen. En sovande människa stör inte.

Plötsligt halvfyra på morgonen kommer två vakter in och väcker de utpekade offren. De var tre som togs ut ur väntsalen och fördes vidare.

Ingen fattade något. Vi har åter sett en rasistisk handling från den utomeuropeiska invandrande världsförbättrande befolkningen, genom att en representant som under hela kvällen sovit med sin resväska och nu skulle köpa sig lite vatten. Dessa människor som genom sin kultur anser sig rätt att utnyttja myndigheter för sina syften.

Att munchenborna skall reagera på detta begär ingen. De vet inte vad som hände. Efter en stund sover den utomeuropeiska mannen på sin plats efter att ha druckit vatten.

Vi vänder blickarna till sydafrikas kåkstäder. De ickeofficiella bosättningarna. Vi minns 2008 då en man brändes till döds i utanför sin bostad. Han var inte född i sydafrika utan i ett annat afrikanskt land. ramaphosa park. 62 människor miste livet i denna kravall och de flesta hade en annan födelseort än just sydafrika.

Det är allmänt känt att diskriminering, hot, attacker och mord sker i just kåkstäderna då den inhemska befolkningen gör etniska rensningar efter födelseortsprincipen.

Detta sker över hela afrika.

Och detta våld att vända folk mot folk i en orimlig situation, är inte ett beteende man kan acceptera i Europa. Vi behöver inte den delen av afrikansk kåkstadskultur.

Låt Munch enborna sköta sina hemlösa, de pratar samma språk.

Vi kan vända folk mot folk och massavvisa folk som inte är födda i landet, kanske de bor inneboende i de stora städerna. Kanske de inte har korrekta papper. De är ju inte födda här, enligt afrikanskt kåkstadsmönster.

Europa är ett civiliserat land och en sovande människa stör inte. Man kan inte sina frustrationer och inbillade hotbilder spela över oskyldiga människor. Detta är inte normalt.

De securitasvakter som utförde handlingarna, hade intreuktioner att se emellan fingrarna då det var oktoberfest och detta är en tysk kulturell fest. Denna dag hade hemmalaget vunnit i fotboll så munchenborna ansåg sig ha anledning att fira i sin egen hemstad. De är födda här.

Jag tar kraftfullt avstånd från den här typen av onödigt skvallrande. Jag finner det lågt och ovärdigt. Vi var alla lika slafsiga, sov och många var onyktra. Vi var ohygieniska och hade ätit kött. Vi var alla okammade och det låg papper på golvet. Ingen hade pissat och ingen hade spytt. Ve oss dåliga europeer som använder alkohol. Ingen var påtänd. Det fanns inget knark.

Och att munchenborna skall reagera ur ett politiskt perspektiv, det begär ingen.

När man under sin kulturella fest tillbringar den med en öl i handen på stadens centralstation, funderar man på om det över huvud taget finns en aktivitet i hjärnan. De skulle kontrollera staden. Promenera och se till att folk skötte sig.

Och var munchenborna hämtar information till sin omvärldsanalys, så inte är det ur der spiegel. Det är nog från facebook, där psedonymer skriver personangrepp och uppförstorat skvaller. Detta tillsammans med tyska kriminalserier på plasman är den externa information man har, resten blir illusioner, påhittade stories och omedelbar behovstillfredsställelse.

Och kontrollen av centralstation. Jag anser att munchenborna skall ta en titt i sin egen garderob. Den är en säkerhetsrisk, man kan skrämma små barn.

Jag har aldrig sett något liknande. En stadsplanering som liknar corbusier on crack.

En mentalitet som härstammar från ett Zoo. Och äter hela tiden. Tuggande är ett självändamål i denna staden. Kliar det i tänderna eller?