fredag 14 december 2012

fotbollshuliganer..

en stad kan bestå av många komponenter. ja just det, det var hon ja, som inte kunde vara ensam. om hon lämnades ensam så fick hon panik och hade sönder saker. varför gjorde hon så. för att en hundvalp hade gjort så, och dås kulle hon också göra så.

hon var som en hund, fast inte gullig.

och så var det hon som alltid följde efter folk. det var hennes skola. hon ansåg att hon inte märktes, hängde på bara. det kostade inte så mycket.

och så var det en grupp tanter som drog omkring med tomma resväskor på tågstationen och lekte hemliga agenter. de gick hem till gården och rapporterade och det kom fler och fler. väldigt mystiskt. man lekte bara, men förstod inte att det exploderade sex bomber den våren i lägenheter.

man lekte bara, men kopplade inte samman med kabeltjuvar. sönderslagna växlar. det stod ställverk på skylten och man reagerade inte. man lekte, i sin egna bubbla.

och hyrorna höjdes, matpriserna gick upp. el och värme fördyrades och bensinpriser. men man lekte bara.

och man reste runt i europa, följde efter och strövade runt på tågstationer, tog över caféer och hotell.arbetade. man märkte inte att man var avvikande. kläder, skor, val av samtalsämnen. man lekte bara.

och man märkte inte att de roliga skämten om att det var fullt, alla rummen var upptagna, det var slut,kaffet var slut, biljettpriserna var för dyra , man fattade inte att detta var diskriminering. man kallade sig underdog. hade en pappa som var alkoholist. koncentrationssvårigheter i skolan. och detta var anledningen till att man betedde sig som en provokatör. kanske hade man invandrarbakgrund.

och så har staden en komponent som heter fotbollshuliganer. en grupp unga män, som enligt uppgift vill slåss. man säger så om dem. de vill slåss. ingen pratar med dem. eftersom de vill slåss.

har de uttalat dessa ord för någon, nej. men alla vet att de vill slåss. de säger så.

och någon har gjort sig till språkrör för dessa huliganer som vill slåss, men ingen pratar med.

och de som lekte på tågstationen, ville de slåss. de ville retas. de var många, ca hundra som backade upp varandra.

jamen det var ju roligt. vad kostar två nedbrända tågset, när folk blir förbannade av att ha dessa alkisungar springande framför fötterna, bildande kö utan anledning, springande på spåren. ingen pratar med dem. vad skall man säga till en alkisunge. de säger så, min pappa är alkoholist.

i malmö , där man inte tycker om turister. men man reser gärna omkring med tåg.