fredag 14 december 2012

ITER den nya energin…

ITER

Jag läser naturligtvis tyska tidningar innan jag besöker landet. Detta för att se vad den allmänna samhällsdebatten innebär i detta land, och se ett halvsidesreportage om fusionsforsknings centret i frankrike, närmare bestämt staden Cadarache i frankrike. Där man arbetar med fusionsforskning i energisyfte. 2018 skall detta energicenter tas i bruk och man skall fusioner atomer.

Högteknologiskt, modern och verkligen tilltalande. Jag förfördes av detta teknologiska underverk. Teknik, god moral och miljövänligt.

Men då kom älvkungen flygande och så här var det.

Älvkungen talar allvarsamt med älvorna.

Alla älvorna hade kallats in till kongress om atomer. Och älvkungen klev ur sin spindelvävstron och gick fram till talarstolen. Spindelvävstronen ser mest ut som en låda av stålull, men då solen skiner in genom det blyinfattade fönstret och strålarna träffar stålullen, så inträder ett skimmer i regnbågens alla färger. Detta är ett” magic moment”, en magisk sekund. Som ett fruset tillstånd i en regering högt över oss i en annan dimension. Ett fruset tillstånd av fusion där stålarna tar tillbaka sin tjuskraft och värme blir ljus och skimret blir nya tankar.

Vi ser att atomen är på tapeten, sa älvkungen. Universums lagar förbjuder oss att manipulera med atomkärnan. Och ändå ser vi att människorna startat ett fusionsforskningscenter. Man skall använda helium3 eller väte. Och 2018 skall det hela vara en sanning.

Kom detta ihåg. Jordens bana runt solen är inte elipsformad. Banan svänger hit och dit och korden guppar upp och ner. Vi vet att gravitation är avhängig vikt och densitet. Vi vet att atomklyvning och atomfusion frigör energi som minskar vikten. Vi ändrar gravitationen.

Vad säger att dessa fissioner och fusioner inte händer på andra planeter, och vad händer om vi ändrar gravitationen mellan planeterna.

Vi natar att gravitationen blir för svag och jorden flyger ur sin bana. Den svävar i rymden och vattnet täcker hela planeten. Vi antar att till slut når den ett nytt solsystem och kilar in sig i banan runt den nya solen. Och hur stor är sannolikheten att denna plats har de egenskaper vi behöver för mänskligt liv.

Och om vi nu har sådan tur att dessa egenskaper existerar så tar evolutionen tid.

Vi har hoppet kvar att en ny civilisation skall komma om eoner av tid och det blir en klok och förnuftig ordning i kosmos.

Denna institution ändrar atomvikten på jorden. Och det är icke acceptabelt.

Den nya planeten, sa älvkungen. Ger oss nya förutsättningar. Denna planet är helt vatten täckt, och densiteten i magman kommer att förtätas vilket innebär att den inre kärnan krymper och ett hålrum bildas mellan kärna och skal. Detta innebär att skorpan, jordskorpan blir skör och det kommer att flyga bitar ur skalet, ut i rymden. Den glödande magman kokar havsvattnet och det bildas vattenånga. Denna planet kommer att ha två element, vatten och eld. Vilket innebär att älvorna måste transformeras i dessa element. Nya dansövningar och större ansvar för planeten i dess nya form. I denna värld kommer vatten och luft vara ett. Som ett plasma tillstånd. Vatten och luft äro ett.

Och jord och eld äro ett. Jag har talat, sa älvkungen. Och så satte sig älvkungen i spindeltronen av stålull som inte skimrade denna dag. det var en orostid, i älvkungens rike.