fredag 15 juli 2011

förseningar på SJ, man klipper kablarna…

vi läser i dagens nyheter 110715 att det klipps kablar så att tågen inte kan köra. det klipps kopparkablar, men även kablar med ljusoptik. enligt artikeln vill journalisten ha detta till att förövaren vill åt kopparn, för att sälja. trafikverket vill nu ha en åtstramning i den hanteringen och vill veta var kopparn kommer ifrån.

jag tror inte att det är så. att de klipper kablar för att stoppa tågen, särskilt godstågen, är inget nytt fenomen.

min åsikt i detta ärende att det är en markering till SJ.s oseriösa personalpolitik, då man sätter in outbildad och tillfällig personal som skall arbeta, istället för att lösa biljett. dessa intellektuellt efterblivna skall köra tåg eller klippa biljetter. det är pinsamt. är man fyra år i huvudet skall man inte arbeta på SJ. leka får man göra hemma. eller sätt dem på ZOO, klä ut dem i en avlagd uniform så kan barnen gå och titta på dem. så träffar de folk.

det måste finnas en gräns för hur inkompetent en människa som uppbär lön får vara. det är osmakligt, när dessa människor känner sig fiffiga.

näringslivet har inte råd att vänta på att trasiga kablar skall fixas. och detta för att en brud från götet skall arbeta sig upp till stockholm. för att hon behöver röra på sig.

det är bara att välja. antingen har man ordinarie personal eller också klipps kablarna. svårare än så är det inte.

det förekommer dessa arbetsbyten lite här och där inom offentlig sektor, och det gynnar inte sveriges anseende. och de kronorna som man får för den kabeln. det är inte logiskt. riskerna är för stora för sjuttio kronor kilot. syftet är ursinne. och det är en helt annan sak. och detta borde man reagera mer på än att en brud ska leka med biljettången. pinsamt.