fredag 15 juli 2011

hur uppfattas sverige, vem representerar…..

När man kommer utomlands vänds perspektiven till ett utifrånperspektiv.

I utlandet vet man kanske olika saker om sverige, men man vet att sverige är ett rikt land. industrialiserat och modernt.

Man undrar nu varför dessa unga svenska kvinnor med ryggsäck har så dålig kvalitet i kläderna. Man undrar varför de är så vanvårdade och man undrar varför de är så dåligt allmänbildade.

Man tycker inte om dem

Dessa unga svenska kvinnor är på grund av sin dumhet fruktansvärt oförsämda.

Man har en slags överdriven familjär attityd, och bara för att man träffat en invandrare i sveige betyder inte detta att man känner till landet man besöker.

Man är helt ovetande om politiskt och ekonomiskt system. Man är helt ovetande om samhällsstrukturen och de frågor man ställer uppfattas som snokande och brist på uppfostran. De är för individcentrerade.

Man ställer inte frågor om hitellpersonalens familjesituation. Man gör inte så.

Man håller samtalet på en övergripande och generell nivå och bör kunna relatera till sitt hemlands situation. De kläder man använder, hur tänker man då?

De är kasserade kläder av dålig kvalitet. Presenterar man sig så?

Svenska unga kvinnor anses som helt ”out of space”.

Och på grund av sin extremt dåliga psykiska och fysiska kondition, och detta uppfattas också som märkligt i ett rikt land, så uppstår extrema känsloyttringar baserade på allmänntillståndet. Man har en slags ide om att det är charmigt att bli sur, och i denna ilska skära sönder skor eller snatta eller förstöra.

Man anser att detta är charmigt. Det är inte charmigt. Det är sinnesjukt. Tecken på sinnesslöhet. Att inte klara av sin situation. Den psykiska och fysiska allmännkonditionens låga nivå kommer sig av att man har en ide om att det är vackert att vara smal.

Är man smal och blonderad är man vacker. Och det är få som anser detta.

Att se en vanvårda svenska i kasserade kläder och dålig hårkvalitet med flipflop ställande dumma frågor om det självklara. Man tappar intresset.

Och då hamnar vi i en ny missuppfattning. Då ska man stäva efter det ouppnåeliga. Och nu är tragedin total. Att se dessa brudar jaga runt efter hotellpersonal.

När man återkommer till sverige finner vi dessa sveriges fiasko, svarta fläcken i fasaden,. I dess rätta miljö. Uppkäftig och vanvårdad skall man nu skapa sig en uppfattning om hur det är i yrkeslivet. Ett slags prova-på kurs.

Man skall arbeta i receptionen. Har man aldrig besökt ett hotelle eller vandrarhem som liten.

Man skall klippa biljetter på tåget. Man har uniform. Och det bara lyser missanpassad och korkad brud om hela gestalten.

Att få klä ut sig. Sverige har dåligt rykte. Utomlands har man tappat intresset. Svenska kvinnor är för villiga för naiva. Det går inte att prata med dem. Och man undrar vilka invandrare har du träffat under åren?