onsdag 27 juli 2011

guide michelin som referens,,,,

här i europa, detta är europa, har vi guide michelin som referens när det gäller hotell och restaurang.

de har vissa kriterier som uppfylls och detta avgör standard och kvalitet.

beträffande inkvartering i sverige finns andra alternativ, vandrarhem privata rum och campingstugor och så vidare. dessa har andra kriterier.

eget ansvar, man skall veta själv vad som krävs av gästen.

nu denna sommar har jag stött på självutnämnda hotellkontrollanter som anser att de har till uppgift att kontrollera boende.

detta kanske kändes intressant när man satt och pimplade smuggelsprit i containersoffan, men i den utanför verkligheten är detta oacceptabelt..

när man sen ger sig på gästers privata tillhörigheter med samma frenesi verkar det hel absurt. inkompetent.

och man måste undersöka hur dessa självpåtagna samhällsplikter uppstår.

i östeuropa går det överhuvudtaget inte att ens fundera i termer som guide michelin. marknaden är av en annan karaktär, coh det finns differenser i hur man skall värdera turism i de olika blocken.

hur utomeuropeiska turismkriterier ser ut kan säkert varier, men i sverige har vi guide Michelin som referens och vandrahemmen har en lång tradition, en svensk tradition som vilar i respekt och ansvar. man gör det som krävs.

skall man städa, så gör man det.

jag såg på Tv att man skall ha en modelltävling. som modell handlar det mer om attityd än privata åsikter. jag har fått kläder sönderskurna, min väskor genomsökta, samt blivit stoppad i mina motionstimmar. man pissar i simbassängen. man förstör min mat osv.

detta är inte beteende som platsar i modellvärlden. fashion är en industri som följer trender, inte outbildade 17-åringar i sveriges för dagen tycke och smak. vi måste komma ihåg detta. svensk arbetarklass är inte kunder i denna bransch. de platsar inte. och kan man inte acceptera en annan människas klädstil, vikt eller vanor då ska man inte vara i denna bransch, så malmö och göteborg får svårt att konkurrera beroende på sin attityd.

man har för klena nerver och är för ego centrerad. frågan är om de platsar någonstans.  att var elak är ingen egenskap som fungerar i ett temwork som en modevisning innebär. tyvärr. de franska modellerna är bäst.

sen kanske man kan sprätta runt på gården i möllevången och vara prinsessan på äretn men det slutar där. och det är väl bra. kvinnan vid spisen.