måndag 14 november 2011

till miljörörelsen..

jag tycker att miljöarbetet i Sverige har varit så bra att jag gärna vill berätta denna saga och förhoppningsvis känner man nu stödet i denna legend. och detta är även ett inlägg i den moderna miljödebatten. visst det är bra att göra något. knytaihop soppåsen eller källsortera kuverten. det är fint och man känner sig duktig. man skulle kunna arrangera en debatt i en stad i sverige, eller bygga ett monument men jag vill göra så här, det är kulturellt och det blir billigare.

 

NÄR ÄLKUNGEN BLEV FÖRBANNAD

Vem äger luft och vatten?

Min pappa är meterolog, egentligen.

Han står i tv och visar var det ska skina sol och var det skall regna. Och så får han rapporter från väderstationer. Där frivilliga läser av termometrar och mäter vatten, nederbörd. Det finns såna skåp överallt. Och all den informationen säger min pappa i TV.

Men han har ett annat liv också, ett hemligt liv. Han tillhör älvfolket. Han kan göra sig till ett med vinden. Han är luftälva, det finns luftälva, vattenälva, jordälva och eldälva.

Han försvinner, och då vet man att älvkungen har gett instruktioner. Och då är älvorna ute och leker väderlekar. Den som skött sig får roliga lekar, och den som dummat sig med älvkungens vatten eller luft, får man mindre roliga lekar.

Detta vet bara du och jag, att det är älvkungen som äger luft och vatten.

Älvkungen äger allt vatten, salt och sött, och all luft och alla moln och allt syre. Det är hans. Du lånar bara vatten och luft, och det får man göra. Det måste man för annars kan man inte leva.

Men det beror på hur man lånar och vad man gör av luften och vad man gör av vattnet.

Får man köra bil i staden?. Det får bara bussar och transporter, egentligen. Alla andra får cykla eller gå eller åka buss. Men det är många som kör bil i staden ändå.

Och då händer det sig att nu är älvkungen arg. Det finns ingen luft i staden.

I sarajevo till exempel. Man kör och man kör och barnen kan inte andas.

Då kallar älvkungen ihop ett gäng luftälvor och säger<.

Go for it.

Och då leker luftälvorna. Man gör inversion. Man har lågtryck. Lufttrycket pressar avgaserna neråt som ett lock och luften blir gul och sotig. Och så släpper man på trycket och då blir det kraftiga vindar. Kanske storm, och fönstren skallrar, och ett tak flyger av. Då kommer orkanen gudrun.

Eller kanske man gör snö eller hagel. Och där kan de gå under paraplyerna i hagelbyarna. Det är mycket man kan göra om de har kört bil i staden.

Och vid havet där kan man pressa vinden så vågorna går upp på land och det blir översvämning. Då kan de sitta där i bilarna och bilen flyter iväg.

Då samarbetar vattenälvorna och luftälvorna.

Busar man med vattnet, händer följande:

. Vatten skall flöda fritt säger älvkungen. Man får inte stänga in vatten i cisterner egentligen. Det skall flöda fritt, för att hållas rent.

Gärna med fiskar i. det gör ingenting. Men stillastående vatten är ingen bra lösning egentligen. Och då kommer andra älvor som är meteorologer eller kanske professorer i fiskkunskap eller marinbiologi, eller yrkesfiskare. Och nu du, blir det åka av.

Styv kuling till orkan. I stormens öga.

Eller högvatten eller tidvatten eller lågvatten, eller torka. Inga moln på himlen. De kan sina grejer.

Om man stänger in vattnet eller släpper ut olja eller avloppsvatten i havet. Inte bra.

Det kallas katastrof, på TV oljekatastrof. Eller algblomning. Giftiga alger, man får inte bada. Det är en mindre rolig lek, tro mig.

Men då har man troligen bombat fiskar eller haft bottentrålar så alla fiskarna försvinner i ett nafs. Att använda sjunkbomber så att fiskar blir bedövade och sedan bara plocka upp dem med en krok, inte bra. Då blir älvkungen rasande. Och då kan man förvänta sig en storm eller orkanen gudrun.

Sedan kan man tänka sig att vattenälvorna ändrar på strömmarna. Det kan de. Om de är tillräckligt många. Man vänder på golfströmmen och då blir det kaos. Men då har man varit riktigt dum. Och de händer inte så där jätteofta. Det är svårt också.

Det behövs många vattenälvor med hög kompetens för att vända en så stor ström.

Men rör man omkring i strömmarna riktigt mycket kan det bli en jättevåg. Tjong rätt upp på land.

Det är vattenälvornas specialitet. Det är farligt man kan dö. Älvorna kan dö och de som finns på land kan dö.

Jag vet inte om älvkungen bestämmer över vulkaner, jordbävningar och så. Kanske. Det kanske han gör.

Men vatten och luft det är älvkungens domän och han bestämmer vem som skall bestraffas och vem som skall belönas.

Cyklar man omkring och inte kastar skräp i vattnet, så klarar man sig och man får soliga somrar och kan bada i sjön eller havet utan maneter.

Dummar man sig, kommer alger, maneter eller hajar.

Och lyder man inte då. Jag då blir det orkan eller oljekatasrof. Och lyder man inte då, tjong så vänder man på strömmarna. Och då är det verkligen illa. Åska och blixtar till havs som följer din lilla båt och vattenälvorna bestämmer om du skall bli träffad av blixten eller inte. Det är vattenlekar det. Inget mesigt vattenkrig på gården. Med petflaskor och vattenslangar. Puh så löjligt,

Och sen kan du lattja med din lilla luftpistol, för så kommer orkanen gudrun, efter att luftrycket pressats ner och sen släpper man, tjong så måste det komma ny luft. Det är vinden. Och den är stark. Sekundmeter. Eller snöstorm, i fjällen. Har man byggt ut älvarna för att få vattenkraft. Det är inte bra. Laviner, isen hänger över kanten och flopp så släpper den och det blir en lavin. Det är luftälvorna.

Älvkungen tycker inte om stillastående vatten. Han kan förstå det men han tycker det är bättre med fontäner, så vattnet cirkulerar. Syresättas.

Min pappa är meteorolog egentligen, men ibland försvinner han och leker med sina älvkompisar.

Hur jag vet det. Det är min pappa och då vet man. Är jag älva. Förmodligen. Jag kommer nog att bli en sån där som leker väderlekar när jag blir stor. Jag tror det.

Vem äger jord och eld?

Min pappa arbetar i ett stålverk i Katowice i Polen. Det är en tung industri och en nyckelindustri i Polen. Ur detta byggdes landets välstånd.

Han började arbeta i stålverket när han var tretton år. Han arbetade nära smältugnarna, där malmen renas genom upphettning. Det är så varmt vid ugnarna, att den heta luften bränner sönder lungsäckarna. Alla har likadant.

När han var tjugosju år och jag fyra år sa chefen. Nu får du sluta. Du försinkar arbetet vid ugnarna. Du har ingen kondition.

Men då sa läkaren att han kunde arbeta i kontrollen. Det var inte så betungande. Kontrollera stålets renhet och kvalitetstämpla, och så blev det.

Han väger atomvikter i stålet och ju tyngre stålet är desto renare. Slagget väger mindre än järn och flyter upp till ytan i smältningen och kastas ut i naturen. Slagget är inte rent och innehåller tungmetaller men man gör så i katowice. Det är tradition.

Han väger atomvikten i stålet varje dag i en atomvåg. Han får betalt och vi lever i katowice.

Men ibland försvinner han. Mamma säger att han sover, men jag vet att han är borta. Då har älvkungen gett instruktioner.

Kanske man har gått för långt ner i gruvorna och väggarna rasar in. Kanske spränger man i bergen och förstör bergets struktur, eller kanske häller man kemiska substanser i jorden, för att ta bort ogräs eller för att det skall växa mer. Få större skördar. Kanske besprutar man skogarna med bekämpningsmedel så den ekologiska balansen i den skogen förstörs och träden kommer att dö. Inte av skadeinsekter utan av fel miljö.

Det fungerar så i naturen att det finns en mening med att det som finns där finns där, utom kaniner i städerna. De behövs inte. De har inga naturliga fiender i städerna och sprider sig och får sjukdomar, och dessa sjukdomar sprider sig till andra djur och allt blir en enda röra.

Kaniner. Vad konstigt. Älvkungen kanske vill påminna om att man måste tänka om.

Ett vulkanutbrott, eller en jordbävning. Eller en skogsbrand eller ett jordskred.

Jorderosion är om jorden rasar ner för berget, när folket inte vattnar eller odlar jorden, då flyger jorden ut i havet till ingen nytta. Den kväver vattnet.

Eller har de dödat valar fast man inte får. Då gör älvkungen så att ett isberg lossnar och krossar allt i sin väg. Fartyg och stränder. Eller smälter isen, så det blir mer vatten. Och mer vatten betyder att et blir översvämning.

Det händer.

Älvornas konung har hand om de fyra elementen. Jord, luft, eld och vatten.

Han äger inga människor bara sina älvor. De är hans tjänare och lyder älvornas konung före chefen eller mamma, eller mig.

Är jag en älva, förmodligen. Och när jag blir stor kommer jag att bli en jordälva.

Min mamma är en människa och min pappa är en älva och jag, har älvkrafter fast inte så starka eftersom jag går i en vanlig skola och inte en älvskola. Om jag gick i en älvskola skulle jag ha starkare krafter. Kunna flytta berg till exempel.

Nu måste jag gå till berget om jag vill se ett berg.

Älvorna kan förflytta berg. Det kallas jordskred eller jordbävning. De bara flyttar.

Och det går fort, då rasar väggarna samman och folk begravs levande. Det är en katastrof.

Men att tungmetallen kastas i naturen och vattnet förgiftas är tradition.

Det är konstigt.

Vad händer om vi inte har rent vatten. Vi dör. Inte sant. Och vad är skillnaden.

Men vi har rent järn och stål, och gruvorna där malmen bryts, där är det inte snyggt. Det är farligt att vara där. det är ihåligt. Det håller inte.

Vår tid som järnamlmsproducent är slut snart. Vi bryter brunkol också och eldar i kolkraftverk. Men de gruvorna är farliga. Riktigt farliga. Där rasar det. Alltid. Varje dag. Nu för tiden har man borrar och maskiner, men förr var det människor och barn som kröp med kolvagnarna nere i schakten i mörkret och i orterna, gångarna. Det bruna kolet skulle eldas och bli till värme för folket. De barnen frös ihjäl eller svalt. De var alltid förkylda av att krypa i mörkret i det iskalla vattnet nere i kolgruvan. För att det skulle bli varmt och smältugnarna skulle fungera.

Ibland rasar en bro, eller en damm brister. När dammen brister forsar allt vatten ut och dra med sig allt i sin väg. Ruttet vatten i dammen, som en våg far det ner i dalen och krossar allt i sin väg. Ingen har nåd och ingen slipper undan. När en damm rämnar. Det blir ofantliga skador, när det ruttnande vattnet far genom landskapet. Och vad skulle man ha det ruttnade vattnet till- dricksvatten, eller bevattning eller elström.

Älvorna samarbetar ibland med vatten älvorna och ibland med luftälvorna.

En eldälva och en luftälva kan göra mycket skada om det börjar brinna i skogen.

En vattenälva och en jordälva kan göra mycket skada om det blir jordbävning och skyfall. Då försvinner vägarna och räddningsmanskapet kan inte nå fram. Det är dis och dimma så helikoptrarna kommer inte fram. Allt är vakuum. Fast det regnar.

Människorna blir handlingsförlamade, och allt förvärras. Men vi har rent kol och det finns TV, och kabelTV.

Om en antenn välter blir det ingen bild. Det blir tillfälligt avbrott.

Det kan hända, det kommer att hända.

Om det är orkan och träden slits upp ur marken är det jordälvor och luftälvor som samarbetar. Det tar lång tid. Först måste eldälvorna göra torka. Träden dör och sen måste vattenälvorna göra regn så marken blir upplöst och sedan kommer jordälvorna och luckrar och drar i träden så att de är lätta att få ur marken och siste kommer luftälvan och gör en orkan. Och träden flyger ur marken , nu kan det inte brinna för marken är blöt. Det är svårare att komma fram om marken är uppluckrad. Skogsavverkningsmaskinerna är för tunga och man måste ha häst och vagn eller lättare fordon och det är farligare, träden kan välta över traktorn. Rötterna i tuvorna kan slå tillbaka.

I canada är det intressantast. De har jättehöga träd i canada. Redwood. Och när ett sådant träd välter i orkanen då tar det med sig en tre, fyra stycken. Och det blir skador. Ojojoj.

I alperna och i Himalaya, kan luftälvorna leka vindarnas spel. Och det rasar snö och det flyger jord och sten i luften. Och det rasar sten och det lossnar klippor. Det kan hända och det kommer att hända.

Öknar varför finns det öknar. De ligger i regnskugga eller floden är borta.

Vad konstigt. Att detta bara hände där och då.

Och så kommer pappa hem och sätter sig och väger atomvikter i stålet. Han kan mycket om atomers sammansättning, densitet och vikter. Atomerna rör sig i olika hastighet. Atomerna kan ha fast form, flytande form eller ånga. Så är det i alla atomer. Och det är bra att kunna. Hur man rör till det i en atom. Eller i en kemisk förening. Håller det ihop eller håller det inte ihop.

Min pappa är en jordälva. Eldälvorna är de högsta i rang. De är närmast älvornas konung. Han är född sån. Till jordälva.

Han arbetar på ett stålverk i katowice, men ibland försvinner han. Mamma säger att han sover, men jag vet att han är försvunnen…..

Det är konstigt i polen. Man kan dela på atomkärnan, det finns kärnkraftverk, men man kan inte dela en kemisk förening. De ljuger., de kan men de vill inte. Varför gör man så?

Älvkungen kallade till möte.

Alla älvorna var samlade.

Jordälvor, vattenälvor, eldälvor ochluftälvorna.

Vi har samlats här i dag i denna dimension för att nu är jag arg, förbannad.

Nu ska vi kolla, vad är tid?

Och alla luft och vattenälvorna har till uppgift att vända alla strömmar och alla vindar moturs. Så att jorden slutar snurra runt sin egen axel i fem minuter. Detta är målet och vägen dit är lång och mödosam sa älvkungen.

Det finns faktorer.

Om vi stoppar klotet på ytan får vi räkna med att den glödande kärnan fortsätter snurra av sin egen kraft. Vilket skulle betyda en fördröjning i rotationen. Är detta rätt tänkt.

Det borde vara så ja. Alltså måste skalet stoppas längre än fem minuter, frågan blir .räcker detta som motkraft emot jorden srörelse eller måste vi söka i kosmos. Gravitationskrafter.

Jag ska stoppa jordens rotation runt sin egen axel i fem minuter.

Nu måste vi tänka i två led sa någon. Dels varför snurrar jorden runt sin egen axel, och dels hur påverkas denna rotation av jordens rotation runt solen.

Har de samband eller är de oberoende av varandra.

De bör vara beroende.

Jag sa en vattenälva tror inte att strömmar och vindar räcker som motkraft, eftersom de är beroende av atmosfären. Rotationen påverkar atmosfären men atmosfären påverkar inte, vad vi det rotationen.

Hur vet du det. Det kanske inte är så att det påverkar men det kan vara en outnyttjad kraft. Som inte är undersökt.

Går det att räkna på detta.

Vattenälva ett och luft älva ett får till uppgift att göra en beräkning på detta tills på tisdag.

Kärnkraften. Det finns en universell lag som säger att atomkärnan skall vara orörd och ändå har dessa usla varelser gått in och lekt i kärnan, fusion, fission.

Detta är inte acceptabelt. Vi fryser, vi måste ha elektricitet, vi måste ha ljus.

Och i detta skall även jordaxelns lutning ändras. Vi ska ha en ny ekvator.

Jordälva ett och eldälva ett går ner i kärnan och kollar hur flytande är magman och är den ånga. Går det att delar av magman blir fast form, vi ändrar densiteten och använder tyngdkraften för detta ändamål. Femtio grader skall den flyttad. Och detta innebär att nordpolen och sydpolen kommer i obalans.

Den kosmiska ordningen är bruten och det bildas ett kaos. Tiden. En absolut sanning. Och detta skall ske utan att jorden hamnar ur sin bana.

Så långt har jag klarat att bygga detta tankesystem. Men det är mycket kvar.

Vad innebär det att ändra axeln femtio grader. Samtidigt som man vänder vind och vatten moturs?

Vilka krafter sätts ur spel och vilka krafter tillkommer. Jorden skall röra sig i banan men inte snurra runt sin egen axel. Hur skall man göra. Alla har sina uppgifter och vi ses på tisdag.

Jag har talat, sa älvkungen.

Och i katowice satt pappan med de sönderbrända lungorna och vägde atomer för att kontrollera kvalitén, och i TV stod meterologen och läste upp vädret. Sol och regn och lufttryck och vindhastigheter.

Och ingen anade att tiden skulle stå stilla.

På tisdagen träffades alla älvorna i en annan dimension och vattenälva ett och luftälva ett redogjorde:

Att vrida alla vindar och alla strömmar moturs kan ge en tröghet i rotationen men den kan inte stoppa skalet, och risken är att den flytande magman hjälper upp rotationen så att ingenting händer.

Påverkar vindarnas höjd från jorden och påverkar strömmarnas avstånd från vattenytan.

Knappast.

Jordälva ett och eldälva ett redogjorde:

Kärnan är till största delen flytande men den del av ångan som är ånga bildar ett tryck. Och detta tryck kan man använda för att göra delar till fast form, utan att använda syre eller temperaturändringar. Det blir plasma liknande. Och denna plasma kan man koncentrera och hur stor del plasma kan jag i nuläget inte säga, men dt är fullt möjligt att vrida axeln och ändra ekvatorn. Konsekvensen kan jag enbart ana. Och säger ingenting.

Nu har vi förändrat tiden men inte stoppat den. Tiden har ett annat utseende, en annan egenskap. Men det är fortfarande tid.

Den kosmiska ordningen eller kaos. Den naturliga logaritmen, existerar den i den nya lutningen. Det kan man fundera på, sa älvkungen. Jag har talat. Vi ses på tisdag.

På tisdagen samlades de åter och en älva sa:

Den naturliga tiden fungerar i den nya tiden.

Då är den naturliga logaritmen inte kopplad till tid. Är den naturliga logaritmen kopplad till rummet?

Ett matematiskt begrepp har alltid vissa grundantaganden. Tid och rum är konstanter. Och ändrar man dessa grundantaganden, men behåller de matematiska begreppen så räknar man på en annan sak. Och detta vill jag se.

Den exakta vetenskapen matematik går mot noll eller går mot evigheten.

Alla förstår att jag är riktigt förbannad. Ursinnig.

Och nu. I den nya lutningen. Kan man nu vända vindar och vatten moturs och på så sätt stoppa rotationen.

Jag har talat och vi ses på fredag.

Och nu var älvorna inte längre på fast mark. Nu var de i hypotesernas gungfly. Och här gällde det att noga veta var man satte ner foten.

Nu var man tvungen att räkna på något som inte var empiriskt bevisat, och ett litet fel kunde få helt fel riktning i det slutliga svaret. Nu gällde logikens lagar och intuition.

Man måste känna när man var på rätt väg. Man hade ingen älvkung att förlita sig på. Älvkungen vet allt utom det här. Älvkungen har alltid svaret men inte nu. Nu gällde det att alla älvorna var exakta. Inget fick räknas fel. Och det tog tid och det tog kraft. Och den kraften betaldes av kärnkraftverken, som pressades till sin yttersta gräns. Kärnreaktorerna var glödheta och röda. Alarmlampor och alarmsignaler tjöt i kärnkraftverken över hela jorden.

Och var de inte pedantiskt skötta, så kunde man befara ett haveri. Kylvattnet kokade och ångade ut i kärnkraftverken och det var fara och färde. Det var katastroftillstånd sa man på nyheterna. Och ingen kunde förklara varför.

Att detta katastroftillstånd funnits hela tiden, var et ingen som sa.

Och alla älvorna la pannan i djupa veck och funderade i en annan dimension, hur skulle man stoppa rotationen. Vilka krafter skulle man använda.

Tiden skulle vara ur led. Tiden skulle stå stilla i fem minuter så var det sagt. Detta var uppdraget. Älvkungen var arg, vred och ursinnig.

Och meteorologen sa i TV. Solen kommer att lysa här och här, vindhastigheten här är så och så, och blir det haveri i detta område så är konsekvensen detta. Och vinden låg helt plötsligt mot de stora städerna. Alla vindar låg i riktning från kärnkraftverket mor de stora städerna och detta var ett mysterium. New york och singapore och belgrad och warzava.

Det var konstigt. Det var extra vädersändning på TV. Och experter kallades in, och man ritade diagram och sjukhusen hade extra bevakning. Och barnen i japan fick nya jordbävningshattar.

Och klockan slog ett och klockan slog två i kyrkorna världen över.

Och alla presidenter i hela världen gick ut och sa i TV. Detta är inte harrisburg, detta är inte tjernobyl.

Vindvimplarna visar fel.

Det är ingen fara. Och vi ska avsätta pengar för vind och solkraft. Och det finns ingen radioaktivitet i kylvattnet och den ånga som bildas innehåller ingen radioaktivitet. Och alla kärnkraftsverksarbetares dräkter kontrolleras varje dag och de är hela och gör sitt jobb. Alla presidenter så likadant.

Och i hamnen låg alla båtarna och skavde på den tamp som låg mot stora staden, och alla båtarna gjorde fel. för detta hade presidenten sagt. Detta händer inte sa presidenten.

Skall ni kalla tillbaka kärnkraftverken som om det var ett fabrikationsfel på framvagnen på en bil.

Vi är idag beroende av kärnkraft för vårt ekonomiska välstånd, sa presidenterna. Vi har idag en standard som kräver energi. Vi lever idag på en nivå där kärnkraften behövs. Det ligger i tiden.

Så sa alla presidenter.

Och alla invånare i de stora städerna fick jodtabletter i orange burkar, plastförpackningar som när man brände upp dem så bildades det syre. Och många slet upp burken och åt upp alla tabletter, som om det var karameller, och sedan gick de och la sig i badkaret, och tittade på TV.

Och i latinamerika gick barnen på soptipparna och funderade på det energikrävande ekonomiska välståndet. Vad var det? Och de hade ingen att fråga, och de fick inga jodtabletter, de hittade bara en massa orange förpackningar och plockade upp dem och byggde en mur av dem. För natten. Men den blåste sönder, och då blev de så ledsna.

Kanske man skulle lägga en sten i den orange förpackningen så kanske muren höll. Men råttorna äter sönder plasten så det var ingen bra idé.

De hade fått rent vatten nu. Det var en präst i en katolsk kyrka som sa att barnen blev sjuka av soptippsvattnet.

Och i de spansktalande länderna bildade man en motståndsrörelse emot kärnkraft. Och alla spansktalande presidenter sa. Det finns ingen anledning till oro, och då förstod barnen på soptippen det. Och var lugna.

Älvkungen samlade åter alla älvorna och sa. Vi har förändrat tiden men inte tidens gång. Vi måste tänka på konsekvenserna. Vi svävar nu i det blå.

Detta är något nytt. Vi har löst jordaxelns lutning, vi har tänkt. Men vad följer nu.

Vind och vatten räcker inte för att stoppa jordens rotation, kanske vi kan använda solen.

Hur skulle det vara möjligt. Den är för långt bort. Jorden snurrar runt solen och hålls på plats genom gravitationslagar i en kosmisk ordning.

Men om gravitationskraften får motkrafter, vad händer då.

Vad händer om gravitationskraften får en lika stor motkraft. Det bildas inte vakuum.

Kan gravitationskraften existera i ett vakuum. Och i så fall vad är dragningskraft. Vikt i rörelse.

Det finns visst grundantagande för vikt och det finns vissa grundantaganden för hastighet. Det finns vissa grundantaganden.

Äpplet faller alltid nedåt. I en atmosfär. Gravitationskraft. Och i vakuum tyngdlöshet.

Jag måste läsa på om planeterna och tyngdlagen och planeternas dragningskraft.

Påverkan.

Vad händer om vi flyttar ekvatorn. Zenit försvinner och zenit uppstår. Beuduinerna i öknen hittar inte hem eftersom de orienterar sig efter solen.

Och i latinamerika sätter man sig ner och väntar på zenit. Säkert instiftar man en högtidsdag i detta, med religiös aspekt , så man får ledigt från arbetet och kan festa. Och så berättar man legender i generationer. Före och efter zenit. Då zenit rymde hemifrån. Då zenit var hemma då var allt så bra, man hade fri tandvård och skatten var lägre, men så försvann zenit och allt försämrades.

Dessa undanflykter, och dessa bortrationaliseringar av faktorer, och man tror på sina egna lögner.

Så gnälligt.

Vi använder kärnan vi koncentrerar massan till en del av utrymmet och detta tynger ner jordaxeln. Samt bör försvåra rotationen. Hur detta påverkar balansen emellan planeterna får vi räkna på. En stillastående kropp hur påverkas den av dragningskrafter i motsats till en roterande kropp. Blir det en pendeleffekt.

Och denna pendeleffekt hur utnyttjar vi den.

Som en lek kan luftälvorna sortera molnen i mönster bara som en lek. Gör ett schackmönster och ta ett fotografi, precis innan åskan sätter igång. Det kan vara intressant att se ett åskväder i schackformat.

Kan man här beräkna blixtnedslagen. Detta är frågan till nästa gång vi ses, på fredag. Jag har talat.

Nå sa älvkungen, kan man exakt bestämma var ett blixtnedslag skall träff.

Eldälva ett sa:

Ja, det kan jag med största säkerhet säga att jag kan sätta ett blixtnedslag med två centimeters felmarginal var som helst. Och har jag mycket moln i ett schackmönster så kan jag göra ett fyrverkeri. Det som är svårt är att samtidigt få blixtar och åskmuller att spela

God save the queen. För här måste man använda ljusets hastighet och ljudets hastighet. Och vad jag har förstå kan man inte manipulera dessa enligt den universella lagen.

Detta är helt korrekt. Det är två olika saker. Det du kan göra är att du skapar två åskväder med en mils mellanrum. Och använder ljudet från det första samtidigt som du smäller av det andra. Men varför skulle man göra detta? Varför skulle man spela god save the queen i ett schackrutigt molntäcke. Det verkar skojigt men tämligen ointressant.

Detta har samma värde som den filosofiska frågan<.

Om ett träd välter i skogen och ingen hör detta, har det då hänt. På detta kommer svaret tveklöst. Har du sett konsekvensen efter en orkan så frågar du aldrig detta igen.

Den frågan slänger vi på soptippen där barnen bygger murar av förpackningsmaterial.

Dagens uppgift handlar om kontinentalplattor. Tyngden bör lilla på södra halvklotet med den rustikaste kontinentalplattan ligger i norra halvklotet. Frågan är om kontinentalplattan håller för tyngden av den förtätade magman eller om trycket gör att den spricker. Det blir en tyngdförskjutning i kärnan och eftersom klotet står still fördelas tyngden inte som normalt.

Det hade varit säkrare med vind och vatten. Vi ska inte släppa den teorin riktigt än.

Vad händer om två planeter står i en linje som påverkar jorden. Fördubblas dragningskraften eller utövar den bakre planeten sin dragningskraft på den främre planeten och jorden hamnar i skuggan. Dras jorden närmare de två eller slungas den ut i utkanten av sin bana. De övriga planeterna håller sin position.

Och beroende på utfallet hur kan vi använda detta.

Och hur påverkas dragningskraften av tyngdförskjutningen.

Jag har varit inne i det förbjudna arkivet och läst allt som astrologer har skrivit och tyvärr råder det delade meningar i denna fråga.

Alla astrologer utgår från att banan är fullständigt en fullkomlig ellips, och detta betvivlar jag starkt. Jag tror, men jag vet inte att planeterna studsar emellan krafterna och den bana kan te sig olika. Som en slalombana. Att planeten skulle sväva i en fullkomlig ellips. Inte om man betänker att de stora planeterna är gasformiga vilket innebär atmosfäriska störningar i deras gas konstellation. En föränderlig kropp kan inte hålla en konstant kraft. Det är en omöjlighet.

Jamen atomvikten är den samma. Spelar ingen roll. Det sker olika förtunningar och koncentrationer och kroppen är föränderlig. Och vem kan bevisa att atomvikten är konstant.

Men teori är att planeten studsar på dragningskraften och det sker fartförändringar och pendeleffekter, men att planeten förs framåt, aldrig bakåt. Att få jorden att gå baklänges i sin bana kan vara så enkelt att ta bort en planet eller också ett fruktansvärt komplicerat system av kraftåtervinningar.

Och detta lämna r jag över till kommande älvkungar att fundera på. Jag skrev en lapp och la på arkivets skrivbord. To do:

Jag har varit runt i hela solsystemet och planterat min idé och alla tyckte att det skulle bli intressant att studera hur ett perfekt tillstånd raseras genom en femtio gradig vinkelförflyttning.

Det enda jag var tvungen att göra var att hålla atomvikten konstant. Inget fick flyga ut i rymden och fick order om att städa i rymdsoporna. Det ser slummig ut runt jorden med alla rymdgrejer som far omkring.

Jag försökte påtala att det inte var jag som hade dragit ut dessa grejer men fick inget gehör för det argumentet.

Vem städar rymdsoporna. Är det luftälvorna, då?.

Ja, skall vi ta satelliterna också. Nej det som används låter vi vara intakt. Kolla månen också. Där finns någon bil tror jag.

Och så får ni en glass efteråt eller korvgrillning. Vårstädning i kvarteret. Hyresgästföreningen står för sopsäckar och kvarterslokalen fikat.

Åh tack, vi ska få glass.

Vad gör vi med skrotet. Ner i kärnan, i mgman. Det märks inte. Ett par ton hit eller dit. Det märks inte.

Påverkar detta jordaxelns lutning. Inte i nuläget men om det fortsätter så får det konsekvenser.

Den universella lagen sätter planetens gräns vid atmosfären. Går man utanför atmosfären har man gjort sig skyldig till intrång, olaga intrång. På universums rena zon och landar man på en främmande planet eller stjärna har man gjort olaga intrång. Och anses som en krigshandling.

Men det gör ju ingenting om man kommer från jorden, man skulle bara kolla. Forskning.

Du får tänka och du får ta kort, men inte landa. Nej det får man inte.

Vadå tänka?

I universum, om man kan tänka korrekt, så kan du tänka att du vandrar runt på mars. Och då har du psykisk gestaltning på mars. Di väger ingenting och kan inte påverka. Men du är där, om du kan tänka på riktigt. Man kan känna din närvaro. Och det är lagligt.

Jamen det var ju bra. Vad är vi då.

Vi lyder under universell diplomati. Ni har befogenheter att besöka andra planeter, men ni vet inte hur man gör. För att det hitills inte varit er domän, och kommer inte att bli er domän. Ni är stationerade på jorden. I elementens ordning. Det är allt.

Det finns kurser man kan gå. Men då måste man ha ett högre syfte än att bara kolla.

Allt är reglerat i den universella lagen.

Jag kan besöka åtta dimensioner, jag har varit i femton men då hade jag en guide. Universum är oändligt.

Jag återtar tråden. Kärnkraftverk eller blixtnedslag. Vindkraft eller solkraft.

Städa rymden

Kolla dargningskraftsskuggan.

Vi ses nästa vecka på tisdag. Jag vill ha en specifik vikt på alla kontinentalplattor. Och övrigt material som kan vara av vikt.

Vi måste tänka i nya banor.

Vi måste lära oss att närvara i tanken. Inte bara som utifall att, utan vad händer om jag gör så här… det blir ett annat djup. Vi slutar där.

På tisdagen träffades alla älvorna åter igen. Och nu skulle detaljplaneringen ske.

Jordens rotation skulle stoppas och detta genom att skapa en tyngd i kärnan.

Kontinentalplattorna skull inte klara av att hålla sin position utan det skulle bli vulkanutbrott.

Den femtiogradiga lutningsförändringen innebar att alla tryckförändringar i atmosfären utjämnades och detta gjorde att det var vindstilla och inga vågor på vattnet. Och att strömmarna hölls stilla.

I fem minuter skulle klotet sväva fram i total harmoni.

För att därefter återta sin normala lutning genom att magman i kärnan åter intog sin flytande form igen och klotet började rotera.

Detta kunde göras häftigt och detta kunde göras lugnt och de olika tempot i arbete gav olika utfall.

Jag kanske skall tala om att allt som sker i naturen inte är älvornas verk. Alla orkaner är inte utförda av älvorna. Det är så att jorden ibland har ett slags vidareutbildning av älvorna. Man utsätter dem för fenomen som de sedan får utarbeta tekniker för att själva kunna utföra. Och när dessa fenomen inträffar är enligt den universella lagen. Att gå från ett lägre till ett högre stadium. Man behöver lära sig mer.

Man behöver ny kunskap och ny teknik. Man måste tänka i nya banor. Hitta nya infallsvinklar på sina mönster. Sina levnadsvanor, sina kulturella mönster, och energier. Hur man utnyttjar olika energier.

Och för detta krävs tekniker.

Följande onsdag utfördes hela arrangemanget av alla älvor. Jag tror inte att ekvatorialbefolkningen märkte att skuggans längd förändrades. En hund kanske reagerade och skällde lite extra bara.

Det blev jordbävning och det blev vulkanutbrott, och det drabbade många människor. Och de hydrologiska instrumenten på havets skepp visade fel. Och de mätinstrument som avläser planeter och stjärnor löste fel. Och satelliterna i rymden blev onåbara. Tv:.n slocknade, all satellitburen information slutade fungera.

Och detta ställde till problem sekundärt. Av ofantliga oöverskådliga mått. Man fick ingen information. Och kärnkraftverken återgick till det normala. Och man fick panik. Man var avstängd från bruset i cyberspace. Man kände sig liten.

Och barnen på soptippen i latinamerika kände att det var ovanligt stilla, man kunde inte förklara men man kände intuitivt att det var en högre makt som visade sig. Man visste inte om det var farligt eller om man skulle tycka det var bra. Det var inte sopåkarna som strejkade. Det var liksom något annat. Det låg i luften. Och de kisade mot himlen och såg att solen stod stilla, och det var ingen vind. De såg att solen stod stilla och att den brände extra mycket just där och just då. Alla barnen visste att det var en underlig sak som hände. Barnen på latinamerikas soptippar såg att solen stod stilla. Hade det då hänt?

 

jag skrev denna saga i mitt första möte med öknen, den europeiska öknen. en extrem miljö, som väcker tankar. men, det finn olika öknar och alla ser inte ut som saharas sanddyner. kom nu detta ihåg. det är en saga, för barn. skriven i en lättsam ton med allvarligt budskap. för framtiden.