onsdag 30 november 2011

på väg till cordoba, halt i marchena en spansk by….

Dagarna i Jerez var soliga och trevliga. Detta är en mindre stad, och kontrollen mindre systematisk.

Sevillas beteende ligger nu ute i etern över hela världen, och har väl kanske missbrukat sitt förtroende som romantisk och pittoresk turiststad.

Och då uteblir de utländska investeringarna. Östeuropa är inte i den positionen att de kan investera i Spanien, och Afrika , Latinamerika likaså. Så det blir att införa en protektionistisk ekonomisk politik med regleringar för att bygga upp hemmaindustrin. Byggprojekt och renoveringar. Och då kommer monetära unionen in.

Den monetära unionen kräver en rörlighet och detta stoppas av lokalbefolkningen, hur tänker man då. Beskyddare av staden Sevilla, beskyddare av provinsen sevilla och regionen andalusien. Hur tänker den lilla människan i ett ekonomiskt perspektiv. Kommer de afrikanska länderna att investera?

Kommer de latinamerikanska länderna att investera? Jag tror inte det. den grupp inom dessa regioner som kommer till Andalusien är enbart intresserade av att skaffa ett arbete och en bostad så billigt som möjligt. Och så får det bli.

Sverige är nog inte intresserad. För osäkert. Turistströmmen söker alltid nya vägar. Vi läser i Göteborgsposten att de nordafrikanska länderna är ointressanta på grund av konflikterna, och det är rätt självklart.an vill ju inte bli nedtrampad av en galen mob.

Så var det så dags att styra resan till Cordoba. Med bussbolaget Secorbus, och se i den halvfulla bussen fick jag inte ta in min väska. Jag packade om och naturligtvis hade man rotat i väskan, man sökte laddaren till den telefon man stulit i sevilla, och se den fanns inte i väskan.

Detta är för mycket. Och busschauffören medverkar till stöld, utan att tveka.

Jag gick av i en fullständigt okänd by vid namn Marchena , och på Tv har nu släppts nyheten att det är ett oväder på väg in. Var är vinterdäcken, var är dubbdäcken?t