tisdag 17 maj 2011

att vara militant feminist..

Att vara militant feminism innebär om man förenklar att man från den lilla gruppen bestämmer för den stora gruppen.

Kvinnan är en komplex varelse och utifrån sin tradition skaffar hon sig en strategi att möte nya fenomen.

Hon tolkar verkligheten utifrån sina referenser, erfarenheter och normer.

Detta ger olika strategier för olika kvinnor. Självklart. Det förstår alla. Det är också självklart att alla kvinnor inte har traditionen att ställa sig i talarstolen och hävda sin rätt. Kvinnor gör inte så, av tradition.

Vi får söka andra vägar att hitta vad som är den specifika gruppens behov. Och för detta ändamål skaffar man sig strategier.

För mig är det naturligt att använda de kvinnliga uttrycken som referens och normbildande i samtalet med kvinnor. Detta vädjar till deras tradition och de har erfarenhet. Vi möts som jämlikar och kan diskutera olika fenomen.

När vi möter kvinnor från andra kulturer kanske språkinlärningen av det nya språket är ett problem och man får ta reda på hur inlärningen sker i hemlandet.

För vissa kvinnor är det viktigt att man har en egen bas, man känner till ämnet så att man slipper känna sig obildad.’

För andra kvinnor är språket ett system och det är viktigt att man inte kan någonting så man kan hitta en strategi hur språket är uppbyggt korrekt.

Då visar man respekt.

Olika grupper av kvinnor har olika behov.

Det finns grupper av kvinnor som jag inte kan arbeta med.

De grupper av kvinnor som kommer från ett statiskt patriarkaliskt system, till exempel latinamerika och afrika, jag kan inte arbeta där.

Jag har fördomar, förutfattade meningar och är indoktrinerad att detta inte är framåtskridande. De äter upp samhället inifrån. Där får andra kvinnor arbeta som förstår denna tradition. Jag kan inte. Vi förstår inte varandra. Vi har för olika tradition.

När man förstått kärnan i problematiken för den lilla gruppen. Man har förstått tradition normer erfarenheter och referenser gäller samma strategi för alla inom gruppen. Beslut fattas inte i den lokala närheten utan förs upp i den parlamentariska beslutsordningen och gäller alla för den gruppen.

Man får en känsla av rysk nep-politik.

Förundersökning och pang ett språng med tillhörande information.

Detta är militant feminism. Nischade strategier för samma mål. Informationen riktas till specifika grupper, beroende på tradition osv.

Vi arbetar med information uttryck och inom ramen för den demokratiska sfären.