onsdag 18 maj 2011

vad en militant feminist får arbeta med.. om dagarna

Det finns lagen om vård av missbrukare och det finns lagen om vård av minderåriga. Och det finns mindre vetande. Och det finns socialsekreterare och poliser.

När man som socialsekreterare eller polis skojar till det och kallar sitt arbete för maktmissbruk, var har vi då hamnat i positioneringen i det sociala rummet.

När en socialsekreterare inte betalar ut det socialbidrag som den hemlösa kvinnan är berättigad till på fredagen, hon är inte anträffbar. Hon skall jävlas lite. Var har vi hamnat då i det sociala rummet. I väggen i form av ett frimärke.

Detta händer, men det gör ingenting för den hemlösa kvinnan får skylla sig själv. Hon får väl fnaska.

Säger denna socialsekreterare, i Malmö. Och den hemlösa kvinnan säger ingenting, för hon har fått lära sig att hon är ingenting värd. Man kan jävlas med henne. Det har hon fått lära sig. Kanske hemifrån, kanske i skolan, kanske av en pojkvän eller kanske från svenska kvinnor i yrkeslivet.

Som militant feminist är man tvungen att beskriva verkligheten som den är. Vi instruerar inte Sveriges socialsekreterare hur man skall arbeta. Det finns skriftliga arbetsbeskrivningar som talar om detta. Och så finns det män som har en egen verklighetsuppfattning om hur svenska kvinnor skall arbeta i svenska förvaltningar. Och då lyder de. För de vill behaga. De kan väl lämna över platsen och fnaska i stället.

Varför skall jag som svensk acceptera detta. Varför skall jag som svensk ha dåligt rykte för att dessa subbor på socialförvaltningen inte kan hålla isär sitt eget sexliv med sina brukare. För det är det, det handlar om. De projicerar sina egna fantasier i kvinnan.

Den hemlösa kvinnan vet att hon är kvinna. Hon vet också att det är yttre omständigheter som gjort att hon hamnat i den situationen hon är. Våld, tvång och lojalitetsövningar.

När fick socialarbetaren i Sverige befogenheter att jävlas lite. När. Vilken tidpunkt.

Om det inte finns en bra förklaring eller en skriftlig information om att svenska socialarbetare har rätt att diskriminera hemlösa kvinnor, så blir det konsekvenser.

Detta är inte acceptabelt. Men dessa kvinnor pratar inte med dig. För du är dum i huvudet. Om man är dum i huvudet och lever på gatan, är man död inom en vecka. Det krävs att man följer spelets regler.

Inom socialförvaltningen daltas det med nervklena mentalpatienter, man låter dem tro att de är värda sin lön, att de förtjänar en respekt. Man ljuger.

Detta är en av arbetsuppgifterna som en militant feminist får agera i. ha något att göra.

Vi är alla kossor bakom stängslet. En påse hö bara, så har vi att göra.