lördag 28 maj 2011

SMHI:s hemsida

citat:

BaltAdapt är ett EU-projekt där elva institutioner från sju länder kring Östersjön har som mål att ta fram en gemensam klimatanpassningsstrategi för hela Östersjöregionen. SMHI är en av huvudaktörerna.

jag läser på SMHI hemsida att det har startat ett samarbete runt östersjön. att man ska ha en gemensam strategi i miljöfrämjande åtgärder. och detta nämndes då jag var i Nynäshamn. företagen har där en strategi för att bemöta de resultat som baltadapt kommer fram till. ett väl utfört samarbetsprojekt.

och äntligen är man på hemmaplan där miljörörelsen arbetar effektivt med information till alla inblandade och man tänker kreativt och miljöstrategier blir inget arbetsamt utan en möjlighet till nya nätverk och nya internationella relationer.

och ett samarbete emellan de baltiska staterna och norden är bra.  detta kan få spridningseffekt inom flera sektorer som  gynnar alla. de baltiska staterna har rykte om sig att vara goda och pålitliga samarbetspartners. detta är ett bra projekt inom EU.

och SMHI hemsida var en riktig faktabank. där kan man läsa om väder och klimat på sin egen nivå. från badtemperaturer till hur en orkan byggs upp.

nu skall jag läsa om varma öknar och tundra och permafrost. det skall bli intressant. det är bra att kunna.