fredag 27 januari 2012

är det sant bara för att det stod på löpsedeln….

Vi läser på löpsedeln att heidi klum skall skiljas från sin svarta popartist.

Och det är väl inte mycket att diskutera. Präktig tyska, tänker på framtiden, på barnens bästa och klädbranschens bästa. En rakryggad toppmodell med egna åsikter. Fostrad enligt tysk logik och effektivitet. En kvalitetsprodukt i USA med europeiska värderingar. Det kan vara svårt att förstå, och nu skall vackra Iman ta över project runaway, så hennes kompisar får göra kläder i TV, med sjunkande tittarsiffror och fiffiga gags. Och outbildade kameramän och lågbudget en kamera, närbild och vy. Det ser vi fram emot.

Men här i europa skall vi ha suropeiska kläder. Minimalistisk design och lång livslängd i medelkvaliteter. Prioritet enfärgade och lättskötta. Inte så tunga tyger utan de skall torka snabbt, ur energisynpunkt. att slippa torktumla. Och de gamla jeansen kan vi lägga i påsar och ge till förorten.

Men hon är riktigt vacker hon Iman, somaliskan. Och seal han ser inte så dum ut han heller. Och attityd har de båda två. En vacker pakt. En vacker allians. Det ska bli roligt att se Imans polare sy kläder utan mönster och se vad de pratar om. Deras språkliga konventioner äro ju inte som vanliga människors konventioner. Ty de hava ett hemligt språk, som bara de förstår. Det ska bli kul faktiskt.