fredag 27 januari 2012

Lyxhotell i göteborg….

Det finns en universitetsutbildning i turism. Gymnasieskolan har hotell och restaurang på programmet. Den personal jag träffat på sveriges tre och fyrstjärninga hotell har inte denna utbildning. De har inte behörighet att söka dem eftersom de har bristande betyg. Det hjälper inte att man är blond, snarare stjälper ryktet.

Hotellet har en entrefunktion. Här upprättas nivån på hur vidare kontakter skall ske i samarbetet. Göteborg har fått ett lyxhotell. Stor investering och stora vinster.

I europa har man följande åtgärder.

Minsta misstanke om att personalen fifflar med maten. Byter ut varor mot sekunda kvalitet och säljer för egen räkning. Hotellet stängs-

Minsta misstanke om att hotellet fifflar med kontokort, hotellet stängs

Minsta misstanke om att hotellet hyser långtidsboende, till exempel illegala invandrare, hotellet stängs och byter ägare. Det finns de hotell som enbart hyser flyktingfamiljer. Sverige har en mjukare och mer tolerant linje. Man accepterar hög sjukfrånvaro. Man accepterar privata besök på rummen, av personalen. Inte gästerna. Personalen har besök på arbetstid.

Man tillåter lån av hotellets inredning och inventatrier, man tillåter lån av gästernas tillhörigheter. Och man har en egen information om husdjur på hotellet.

Den outbildade personalen tillåter sig att ta beslut om detta på egen hand.

Det är slut med detta nu. Ursprungsbefolkningen är inga leksaker. Hotellen är inga kulturella miljöer där man ska lära gästerna hur det är i främmande land, där man inte varit. Och denna gång är det bryssel som får ge dirketiv till alla euländer för att det skall vara rätt person. Har man utomeropeisk bakgrund, och skall lära sig språket på arbetstid. Man behöver en dator t. ex så sjunker arbetsproduktiviteten.

Turismbranschen innebär en information som är unik. Och tyvärr även om hotellpersonal i uddevalla tycker att energiprojekten i spanien är eu-baserade så är de inhemska investeringar från företag. Man står inte och ljuger i receptionsdisken.

Svensk arbetskraft har en förmåga att ständigt klampa i klaverat med sin endimensionella analyser av skeendet ute i europa. Man vet inte man förstår inte. Och man får en tillfällig impuls att säga något man tycker låter vettigt.

I restatuangköket slickar man av fingrar, lägger tillbaka skedar i bestickkorgen efter avsmakningen. Detta är inte internationellt gångbart och då säger man

Ja men så gör vi.

Svensk arbetskraft i europa anses vara efterbliven. Och nu har europa åter fått se unga flickor med självförtroende klampa runt i hotellreceptionerna ute i europa.

Redan 1993 fick världen reda på att man fifflade med maten i hammarkullen, stal cyklar, kameror var inne i privata hem och bytte ut maten. Och fick se hur perosnal på försäkringskassa diskriminerade sjukskriven personal till förmån för sina vänner med invandrarbakgrund. Och se en karneval och se framväxandet av hemsidor i internets barndom där det privata samtaler offentliggjordes. Och här grundlades föraktet för sverige och svenskarna. Den lilla människan, kämpande emot svält, kommunikationer, och kyla. Och det var inte lätt. Att tigga smånadskort, bensinpengar, ta mat och använda spisen i en representant för ursprungsbefolkningen och kalla detta rättvisa. Världen är inte road.

Salsapajas eller ej. Göteborg har fått ett lyxhotell och i en spegel av förortens beteende är detta en katastrof. Kontrasterna möts , som i plasman. Det blir för skarpt. Bilderna blir för tydliga och de svarta strecken runt figurerna påminner om kartoon. Sterotypa kvinnobilder möter verkligheten i billiga kläder och containerfynd.

Som sagt detta är gårdagens nyheter och tämligen ofråscht som en antibakteriell behandling emot löss. Tämligen exklusivt men nödvändigt. Och planen lyfter varje dag från london och paris. Massavvisning, och här är turismen en spegel av den behandling som invandrare utsätter ursprungsbefolkningen för. Alla läskunniga vet. Som läser franska tidningar.

Och det är ingen som säger till. Det är naivt att tro att världen består av kvarteret. Det är naivt att tro att om man säger att man är journalist och inte använder trestaviga ord att man blir trodd. Det är naivt att tro att man stjäla mat från göteborgs kommun och anses vara värd vatten. Och det är naivt att kalla sig fotbollsproffs när detta är ett flerstavigt ord. Bollen är sydd av hexagoner och pentagram och detta är symboler och dessa symboler används i andra sammanhang i andra kontextuella sammanhang har de en helt annan betydelse. Svart blir vitt och vitt blir svart.

De betalande daghemsbesökarna är uttråkade av trasiga spel, utebliven mjölkleverans, slut på toalettpappret för att nattliga besökare anser att de har rätt att vara där. oboy oboy oboy.

Rapport från helvetes förgård. Big brother ser dig. Och han är inte militär. Han har motoriska störningar. Kanske har han svårt med trappan, kanske han uttrycker sig lite annorlunda. Liksom med dålig artikulation eller pratar nasalt. Kanske är han för smal, eller har spinkiga ben. Och han pratar definitivt dålig spanska, och franska. Anständighet och respekt för ursprungsbefolkningen borde vara självklarheter på en arbetsplats särskilt om de har adekvat utbilsning. De har högre arbetsproduktivitet och det är större chans att arbetet finns kvar i omorganiseringen.

Vi önskar lyxhotellet i göteborg lycka till och jag lovar att detta kommer bli en knallsuccé. Gästerna har mycket att prata om. Man kan analysera hur göteborgaren är. Observera göteborgaren. Följa efter göteborgaren osv. det ska bli kul faktiskt. Och terassen. För frukost.