tisdag 31 januari 2012

vykort från trädgårdsföreningen

hej

jag har besökt franska parker, franska botaniska trädgårdar men aldrig har jag sett så vackra blommor. stora gräsmattor och stora träd. jag tycker inte att man skall ha för mycket olika blommor i trädgården. som i göteborg gräs bara som barnen får leka på. och en trasig solstol låg slängd i en rabatt. det var en installation. och en man åkte på åkgräsklipparen, lite oplanerat men vad gör det. alla kan ju inte vara proffs.

man har ett rosarium i trädgårdsföreningen. många olika sorters rosor och när de blommar så skiner solen. det är det vackraste rosariet i hela världen, för det är i göteborg.  det är så vackert att ingen vågar besöka det.

man går till kiosken och spelar istället. på hästar, tips och trav. man gillar spänningen.

man har haft cirkusuppvisning på gräsmattan i trädgårdsföreningen. man jonglerade mest med bollar. och man gick på lina eller balansbollar. det har vi aldrig sett förut. det kommer en cirkus till göteborg ibland, men det kostar pengar att besöka cirkusen, och är man rökare och en gambler så finns det inga pengar till cirkusbiljetten. det regnarde och det var pölar på gatan. spårvagnen var blå och vit. en gammal teckning.från en gammal ritskola med blyerts och tusch. göteborg är så intressant, aldrig sett något liknande från bilfönstret.