lördag 28 januari 2012

på sveriges framsida följer man sin trend…

Om man delar in arbetskraften i en diskurs där ena gränsen utgörs av en kropp enbart värd sin atomvikt som skall förvaras och vars funktion är att balansera upp andra sidan jordklotets atomvikter, och den andra gränsen består av en arbetskraft med människovärde. Människovärde betyder självrespekt egen matkultur, eget språk, egen religion och en självständighet som innebär att man vill ha sitt livsrum intakt. Ty rummet är en social konstruktion, enligt västerländskt vedertaget tänkande så finner vi att sveriges framsida. Från göteborg till malmö har en avvikande trend än övriga sverige.

Man gör som man blir tillsagd. Frågan ”kan du kolla vad den och den gör” åtlyds utan ifrågasättande på sveriges framsida. Och man kontrollerar och man rapporterar. Och tänker inte på vad man gör eller säger. Man ifrågasätter inte. Det rimliga vore att neka och säga det får du göra själv eller varför frågar du inte den och den själv. Man lyder. Man gör som folk säger och inte som folk gör.

Detta är skrämmande. Och framför allt det är olagligt. Men detta gör man på sveriges framsida, år efter år. Och kläderna slits och man köper ännu mer slitna kläder, och årstiderna förändras men man går ändå med tygskor i minusgrader.

Och man ifrågasätter inte. Och tidningarna skriker skolorna blir sämre och man avsätter miljoner för att förbättra matematikundervisningen, men man gör som man blir tillsags. Man följer en trend. Och man studerar inte livsrummet som trenden befinner sig i. man funderar inte över den sociala konstruktion som bäraren av yttrycket ”kan du kolla vad den och den gör” utan vart man än befinner sig så gör man som man blir tillsagd.

Och oavsett om man är sjukskriven, lönearbetar, är hemma för vård av barn, i skolan eller arbetslös, så gör man som man blir tillsagd. Detta är inte normalt. Ingenstans i världen gör man så. I kommunistdiktaturer skiljer man tydligt på arbetstid och privattid, men inte på sveriges framsida. Man kontrollerar. I affären kollar man varukorgen. På badhuset kontrollerar man underkläder, på hotellet kontrollerar man resväskan och på caféet kontrollerar man kaffekoppen. Inte sin egen, inte platsen man kontrollerar vad den och den gör.

Och vattenkvaliteten i badhuset är undermålig, och vattenkvaliteten i kaffemaskinen är undermåligt, och det blir pölar på gator och trottoarer, och det finns inte varmvatten alla tider på hotellet, men det ser man inte.

Om man hade en egen matkultur, en egen tradition egna sedvänjor skulle man klä sig efter årstiden. Man skulle välja de affärer man själv vill och man skulle välja de caféer och motionsformer man själv ville. Men det gör man inte. Och arbetsproduktiviteten sjunker i sverige och tjänstekvaliteten sjunker. Det blir våldsammare och samhället hårdnar. Och detta skriver tidningarna men man gör som man blir tillsagd. Man lyder trendsättaren. Grattis sveriges framsida. Bollen är rund och det blev självmål. Ett fotbollsproffs.