lördag 11 juni 2011

en östeuropé bakom disken i receptionen….

När man reser i Östeuropa och på varje ställe från Estland i norr till Bulgarien i söder, mäter dessa flinande IQ-befriade UFO.s bakom disken. Och man vet att dessa inte har en aning om vad som händer inom miljöpolitiken. Dessa människor har inte läst en tidning. Det finna inga utländska tidningar. De tittar i gratisupplagan på internet på hotellet.

Sniket. Det går inte att prata med dem som med normala människor. Utan man måste anpassa nivån. De arbetar.

Och lullar runt med ölflaskor och vinglas och minglar på arbetstid. ostädat och skitigt. Knappt orkar dra ut soptunnan på gatan. Man lever i sin egen bubbla.

Och när dessa avarter börjar diskutera mig på facebook, är kokpunkten nära. Vad ska dessa människor i EU och göra. Avgaser och parkerade bilar på trottoaren. Men kan de bilda opinion om de läckande kärnkraftverken. De vet inte att de existerar. De tror att värmen kommer ur elementet när du vrider på vredet till den röda punkten.

Om jag hade haft ett vapen. Jag skulle skjutit utan att tveka, för att rädda jordens överlevnad. Isolera dessa människor från verkligheten. Sätt dem i ett reservat med trappor. Det är det bästa de vet. Att se någon bära en resväska i en trappa. Hiss är lyx och man kan ju inte anpassa husen till verksamheten. Ju krångligare desto bättre.

Man ska inte diskutera folks intelligens men konsekvenserna kan man ju alltid diskutera eller nämna i förbigående. Vad gör man om vattnet blir radioaktivt. Färgar håret blont. Det slår i grönt. Det kommar att slå i grönt. Som klor.

Och sedan när dessa börjar tro att de ser bra ut och är sexiga, är tragedin ett faktum