torsdag 9 juni 2011

miljökonferens 2010 polen värdlannd, alla vet utom östeuropa. det stod i tidningen.

förra sommaren 2010 var det miljökonferens i Poznan i Polen. detta gick östeuropa spårlöst förbi. man visste inte om det. litauen stängde ner ett kärnkraftverk. bulgarien likaså. för att delta i europeiska unioinen.

 

det har bloggats länge om de undermåliga kärnkraftverken i östeuropa. säkerhetsaspekter. framtiden. alternativa energikällor.

men kärnkraftverken drivs fortfarande. för att bli medlem i europiska unionen skulle länderna ge garantier för att avveckla kärnkraften. men detta har inte gjorts. det är oförskämt, och vems är felet. är det afrikas? är det svarta folket i USA. är det deras fel? är det inflationen? är det folket som inte klarar av att bilda opinion? vems är felet?

passiviteten. vi värnar om den kommande generationen här i västeuropa. var vänlig respektera detta.

1992 Riokonferensen  178 länder representerade. och beslut togs om att lokalt arbeta med miljömedvetenhet. detta syntes inte i den östeuropeiska infrastrukturen.  Riokonferensen var ingen semesterresa, den innebar direktiv för framtiden där man kunde hänvisa till 177 andra länder i argumentationen om lokalt medvetande i miljöfrågor. detta var ingen resa för att komma undan städ och disk, detta var inge resa för att representanterna skulle få äta sig mätta efter de hårda ransoneringarna under totalitärt styre. det var för att man skulle diskutera lokalt och globalt miljöarbete. man insåg att kunskapsnivån var så låg i olika världsdelar att man var tvungen att utbilda proleteriatet.

det här är luft, det här är sötvatten, det här ar saltvatten, det här är berget, det här är sand. det här är en soptunna och det här är en flod.

på lokal nivå.

2010 var det dags igen. klimatredovisningar. stoppa ökenspridning. uppvärmning etc.

det var den tiden då Zagreb borna skulle ta över det ekologiska hotellet i Riga. man satt och söp och skräna, spelade kort och var allmänt störiga. inte visste de att det var miljökonferens i polen. de uppfattades som mindre vetande, efterblivna.

som vanligt. de har ingen politisk tradition. men de kör bil på höger sida.

och jag är ganska övertygad om att de inte ens vet var kärnkraftverken ligger eller i vilke kondition de befinner sig i. osv.

de får ingen information. de har utmärkta dagstidningar men de kostar pengar, och man måste läsa själv och då behöver man egna glasögon.

oförskämd. inte alls. jag är förbannad. man lekte med min mat. och polen varför dyker polen upp i huvudet. Warszawa. jag trivs inte i polen.

och havet.väntar man på västeuropa skall ta över. eller afrika.

varför har man ingen rening av avlopp till havet. är detta en diplomatisk fråga? i östeuropa, där man är lite barnslig. om man skämtar och skojar i miljöfrågor i min närhet kan man få höra otrevligheter komma ur min mun. jag blir förbannad och jag kan såra ordentligt. man måste gå ut på facebook och tala om detta fruktansvärda som sagts. som gäst, och då får man helt plötsligt stjäla cigaretter av gästerna. men att bilda opinion i kärnkraftsfrågan. man har ingen politisk tradition. åh.

varför gör man ingenting i mijöfrågor. man är ju så noga med att kontrollera allting annat. är man dum eller.  analfabet eller har man bara potensproblem som upptar hela ens tankeverksamhet. det verkar så. tips blondera håret.  oförskämd. åh.