torsdag 2 juni 2011

kommunala pengar till kultur utan ledare…

det finns en stor sektor av ideella föreningar i sverige. inom sport-,frilufts- och scouting bland annat.

dessa har en ungdomsverksamhet som inkluderar barn. dessa föreningar är organiserade och kräver ledarutbildning för sina ledare.

men kulturen.

vi har i sverige avsatt enligt lag en summa per person och år för kultur. det är bra. hur den utformas kan se olika ut.

men kan man inte som skattebetalare kräva att barnverksamheten i denna kulturverksamhet skall vara organiserad med auktoriserade ledare.

eller måste barnen vara utlämnad till kulturens godtycke.

måste vi år efter år se besvikna barn som pga okunskap hamnar på efterkälken eller på annat sätt särbehandlas pga kulturledarens bristande förmåga att hantera situationen, kunskap om ledarskap, kunskap om andra kulturer.

det är pinsamt och ingen av de inblandade tänker tanken på att barnen och deras familjer avsätter tid för dessa kulturaktiviteter.

det måste man kunna kräva om det är kommunala pengar att det finns en rutin en kunskap i det man håller på med. svensk kultur hr hamnat i en röra av särbehandling, bristande kunskap och dåligt rykte.

så fort barn och minderåriga är inblandade krävs mer än jippon. de ska lära sig, de ska bilda sig en uppfattning för framtiden.

som vanligt. sverige är så tolerant, så mesig och allt som är från fattiga länder skall alltid uppmuntras och presenteras med pukor och trumpeter.

så pinsamt. fattiga länder skall visa sin kultur med hjälp av barn och outbildade ledare. och detta skall vi åse, år efter år.

slarvigt och patetiskt.