tisdag 7 juni 2011

Jag är inte journalist, jag vill bara ha min telefon ifred.

Här i sverige har vi värnplikt, där gör man män av pojkar, detta är en poäng som förorten har missat. Man är barnslig.

Och för att ha något att göra så anordnar man en karneval från främmande kulturer.

Och utifrån dessa fantasikostymer och påhittade danser förväntas det att svenska människor i ett didaktiskt perspektiv skall få inblick i dessa länders politiska och ekonomiska system. Få inblick i klimatzoner och råvarutillgångar. I dessa karnevaler förväntas det att svenska människor skall få inblick i litterära och konstnärliga inriktningar. I dessa karnevaler förväntas det att svenska människor skall få inblick i folklig kultur, litteratur, konst, design, med utgångspunkt från

Fantasikostymer

Påhittade danser

Marknadsföräljning

Karuseller

Matföräljning.

Då har man inte förstått någonting. Då har man inte ens klarat av att definiera kulturens syfte. Då har man inte förstått vitsen med power piont i officepaketet. Man anordnar en kulturupplevelse för att folk skall på ett annorlunda sätt lära sig något om de länder som presenteras.

Man använder skattebetalarnas pengar som ett alternativ till den etablerade kulturen.

Fattar man inte detta, då är man malaj. Då har man frisedel. Då har man inte vuxit upp, och är inte torr bakom öronen.

Då gäller den kritiska rösten uttalad i förorten

Barn skall inte ha hand om barn.

Nu skall jag inte skriva mer.

Nu skall jag skriva en bok. Mitt mål är 500 sidor, översättas till mer än tio språk, och ha en upplaga i bibelns storlek. Detta är mitt mål så får jag se hur långt jag kommer.

Syfte med min bok är att förklara för dessa människor som vistas i detta globala system att det finns två genus här på jorden. Det finns de som är starka och de som är svaga.

Det finns konventioner i samhället för att hålla en balans emellan de svaga och de starka. Så är det i ett kristet etiskt samhälle som sverige utgör. Det finna människor som i sitt yrke inte har förstått detta. Man kan säga korrupt, man kan kalla det svinaktigt beteende eller man kan kalla det IQ-befriade analfabeter. För dessa skall jag i skriftlig form förklara dessa enkla sanningar.

Och som referens använder jag hemlösa kvinnor. Hemlösa kvinnor som lever på gatan i sverige. Detta är absurt. Detta är inte humant. Men det finns. I samma land finns det kvinnor som inte klarar av att hålla sitt eget hår välvårdat. Man färgar inte in alla håren, man glömmer dem där nere. Man vill vara en liten grå mus.