tisdag 7 juni 2011

möllan är avundsjuk på folk som får resa….

Efter att ha hört den genuine göteborgaren fälla uttalande som

Jag skall starta en bordell och göra något bra av det. Och därefter sätter sig i stadsdelsnämnden och söker pengar för fritidsaktiviteter till föreningslivet , och anser att detta är sjukt roligt undrar man om det finns någon investering i humankapital.

Nu vänder vi blicken till malmö. Den expanderande kommunen. Känd för sitt enorma kulturliv vilket lockar unga män utan utbildning och språk att studera detta fenomen.

För att undvika depression överbalanserar kommunen budgeten.

Var kommer alla pengar till bibliotekens dator spel från? och ny litteratur.

Var kommer alla pengar till juldekorationer, uppträdanden från?

Var kommer alla pengar till städning från?

Malmös kulturella elit hittar inte papperskorgen.

Var kommer alla pengar ifrån?

Och var skall man gå när pengarna är slut. Till grannen och tigga eller? Eller skattebetalaren.

Den expanderande kommunen malmö har dålig insikt i ekonomi, politik och samhällets uppbyggnad. Man följer inte den gemensamma debatten utan har egna bevakningsområden.

Malmö har stadsdelsreform och de representanterna för stadsdelarna får ansvara för budgeten.

Att vara deltidspolitiker är ett uppdrag, inte en lojalitetsövning att låta sina vänner ha skoj för skattebetalarnas pengar.

Att vara journalist är ett yrke, och det finns tydliga regler om objektivitet, pressetik osv.

Yrket kräver inte att man ska föra opinion till en viss grupps fördel.

Den dåliga kunskapen om samhällets uppbyggnad och demokratins spelregler ger konsekvenser och framför allt beteenden och uttalanden som är hårresande.

Rosengårdskravallen. Vad var utlösande faktorn? Vad var utlösande faktorn i rosengårdskravallen. Enligt tidningarna så var det ingen som brydde sig+

Detta uttalande beskriver den skrämmande dumhet som området besitter. Och dessa representanter för internationella relationer uttalar sig i tidningar, utan att tveka om sina åsikter. Man hänvisar till sitt hemland i politiska frågor, man hittar på argument för att man tycker det är roligt att säga fel, och dessa uttalanden, utan att ana konsekvenserna för man i det offentliga samtalet. Man är okunnig om omvärlden.

Internationella relationer. Malmö har sina internationella relationer med kapitalet utomlands. Man behöver inte höra rosengårds åsikt i hur kapitalet skall förvaltas i en demokrati.

En del grupper av malmös befolkning vill gärna ha egna lösningar på arbetsmarknadssituationen, man hittar egna lösningar i personalfrågor på institutioner, skolor, daghem. Utan att tänka på konsekvenserna. Man har egna lösningar på sysselsättningsproblematiken. I ett konsensus beslut tar man beslut runt olika fenomen. Denna skrämmande dumhet med ett felaktigt fokus ger i förlängningen ett uppvaknande.

Massavvisningar med brutalitet och dödsfall av utomeuropeiska flyktingar. Edtt civilserat samhälle kan inte ha grupper som frångår de demokratiska spelreglerna för att skaffa sig privilegier.

Man kan inte stjäla cyklar för att man har lust att cykla. Man kan inte gå till grannen och stjäla för att man inte har pengar till den sista.

Man kan inte sparka in dörrar för att man som illegal invandrare vill kolla en grej.

Det europeiska samhället anses civiliserat. Det finns neo-kolonisation i form av ekonomiskt och politiskt inflytande i andra delar av världen, utan att man har territoriell närvaro.

Detta är de spelregler den globala ekonomin har skapat. Det finns en del som anser att denna regel är felaktig och leder till exploatering av arbetskraft och råvaror, energi i dessa delar av världen. Men den ekonomiska tillväxten gynnas. Kan det vara kina?

För att agera i dessa frågor om kolonisation är det ingen lämplig metod att öka urbaniseringsgraden pga gratis kultur i form av sommarmalmö och malmöfestivalen.

Urbaniseringen bör följa arbetsmarknadens behov. Utbud och efterfrågan. Arbetsmarknaden efterfrågar kompetens och anständighet.

Arbetsmarknaden i sverige söker kompetens som är medveten om vad demokrati och lagar om jämställdhet innebär. Arbetsmarknaden efterfrågar lojal arbetskraft som inte fäller uttalanden i bristande kunskap i ämnet. Detta kallas fördomar och inskränkthet. De ekonomiska spelreglerna som styr sveriges nations ekonomiska politik bör studeras innan man startar en kravall för att ingen bryr sig.

Att sträva efter en konformitet i felaktigt beteende utan att sätta detta i tid och rum eller ens anpassning till befolkningens sammansättning är oförskämt. Sverige behöver inte detta.

Att utan att ha följt den allmänna debatten, ha åsikter om miljö, ekonomi och bostäder är patetiskt.

Malmö överbalanserar kommunalbudgeten för att folk skall ha roligt. Stadsdelsnämnder bör uppmärksamma detta och ha en kritisk attityd till det som sker. Man bör frångå den policy som säger

Då ska jag också ha, då ska jag också göra det…

Att ha ett politiskt uppdrag i form av stadsdelsnämndsrepresentant ger ingen rätt att retardera och bli fyra år i huvudet för att man tycker det är skoj.

Detta borde man fatta av sig själv. Man borde sätta sina egna gränser i anständighet. Den ekonomiska framtiden i malmö kommer att gynna socialbidragstagaren. Den ekonomiska framtiden i malmö kommer att kväva alla ekonomisk initiativ. Man kommer att ha en fördelningspolitik som är kraftigt reglerad. Och i detta finns ingen dynamik.

Man får det man förtjänar.

Som man ropar i skogen får man svar.

Det pågår ett arbete inom EU där turistsektorn ses över. Gemensamma riktlinjer då branschen har spårat ur och säkerheten inte kan garanteras. Detta vet berlinarna, detta vet köpenhamnarna men inte malmöborna.

När man möter en skolklass i berlin, spansktalande med två lärare mitt i de se kvarter som annars kallas för de nattfjärilarnas kvarter, funderar man. Vad är det här.

Läser de inte på.

Berlin har spektakulära byggnader, en fantastisk modern arkitektur och huvudstationen för tåg är verkligen spektakulär. Jag ägnade en eftermiddag åt denna byggnad. Och till min fasa promenerade svenska turister demonstrativt runt, svärmade runt i tågstationen. Det var inte av arkitektoniskt intresse de var där. De skulle provocera och retas. Detta var malmöborna. De skulle gå in i affärer och turistbyråer och ta över. Totalt okunniga skulle de arbeta som berlinare. Helt utan begrepp om vad detta innebär.

En svensk kvinna ansåg sig ha bott i berlin i två år. Och kom från en folkhögskola. Jag skall aldrig sätta min fot på en folkhögskola efter att ha träffat dessa iq-befriade kreatur.

De kom från malmö, från möllan.

I köpenhamn är tågstationen inte spektakulär men köpenhamn är en trivsam stad och trevlig att promenera i nattetid och dagtid.

Även här började skulle malmöborna, möllan provocera fram en reaktion. Det kom ingen reaktion. Man måste ha tålamod med människor som inte har läshuvud.

Berlinare och köpenhamnare vet mycket väl att EU ser över turismen, resvägar, inkvarteringar och infrastrukturer i samband med denna sektor.

Och möllanbornas syfte var inte att studera kommunikationen i berlin eller köpenhamn. De skulle tigga pengar.

Vi ska inte ha tiggare i sverige. Vi ska inte ha outbildade personer utan hjärna som leker affär.

Och självklart att detta får konsekvenser för svensk turism. Man får helt enkelt vidta särskilda försiktighetsåtgärder när sveriges medborgare gör entré. För att skydda omgivningen.

och dessa aktiviteter är initierade av en invandrare, som tycker saker. han har tråkigt.

Och om möllanborna är avundsjuka på att svenskar reser, då får vi ta en terapi.

Berlinarna och köpenhamnarna har sin åsikt klar om sverige, det förstår alla. Det kallas dåligt rykte. Oanständigt och snuskigt.