måndag 6 juni 2011

södermanland, med felaktig slutledning enligt de logiska lagarna…..

Södermanland

Jag har rest runt i sverige. Närmare bestämt södermanland. Ett landskap med en mängd slott och en mängd herrgårdar. Det är vackert. Jag har besökt vandrarhem och på alla ställen är städningen undermålig samt man roar sig med att gå in i gästernas hem. Öppnar väskor och tar gärna för sig av vitamintabletter, pulverkaffe, provar kläder och passar på att förstöra väskor och resväskor.

Detta är inte moraliskt förfall, detta är tragedi.

Man går in med nyckel. Har en vakt utanför och passar på då gästerna är ute. Är detta personalen? Troligen.

Under vintertid har man gäster vars vistelse betalas av socialförvaltningen, eller arbetskraft från andra länder.

Vad är ett vandrarhem?

Detta är bedrövligt. Sanslöst.

Tittar vi på södermanland som landskap ser vi ett svenskt glesbygdsområde, med utomeuropeisk invandring.

Jordbruket är levande och består av medelstora till stora gårdar och mejeriprodukterna distribueras av arla. Man har inget eget mejeri.

Stora industrier finns i eskilstuna, men oxelösund har SSAB, 2500 anställda och inhemsk arbetskraft. Nynäshamn har sin hamn där man föredrar utländsk arbetskraft på kontrakt, troligtvis av arbetsmoraliska skäl.

Hög arbetslöshet och efter gymnasiet har man postgymnasiala studieorter i södertälje och eskilstuna.

Jag skulle aldrig investera i denna del av sverige. Inte företag, inte affär, inte restaurang.

Södermanlands län har landsting och en politik av koncentration till de stora sjukhusen i området.

Man har nya bussar, men tyvärr chaufförerna ägnar mycket tid till skojerier. Man hänvisar gärna fel och diskuterar resenärerna i deras närvaro. Detta gör man inte i sverige.

Det är dåligt med trender och nyheter i butikerna beroende på kundunderlaget. Kapitalet arbetar trögt och efter gammeldags principer. Den immigration som finns koncentreras efter språk och skall man arbeta med internationella relationer så är detta ingen succe.

Det är möjligt att man tycker det är roligt att imponera på en invandrare, men man får komma ihåg att det är ingen kapitalstark invandring som kommer till södermanland. Det är grönsaksförsälj ning och affär.

Man bör sträva efter en kapital och investeringsvillig invandring, med goda språkkunskaper.

Det är tröttsamt att höra, att dessa människor inte har några pengar.

Jag föredrar att umgås med svenska människor med liknande intressen i sverige. Jag finner södermanlands invandring erbarmlig och tråkig.

Och föredra att ha mina internationella relationer. Formella och informella så får sörmlänningarn ha sina.

Man skulle önska en uppdatering av information.

De flesta landskap har en lokaltidning, södermanland har fyra eller fem. dålig journalistik och knapphändigt språk, vilket leder till att informationen i landskapet, länet släpar efter från övriga sverige.

Detta gör också att banker och kommunala, statliga institutioner lever sitt eget sömniga liv och hjälper varandra. Och detta leder inte till investeringar i byggande eller företagande.

Det finns inget förtroende för företagande eller infrastruktur i södermanland. Och som sagt internationella relationer handlar inte om att fjäska för immigrerande människor utan språk och utan kunskap om samhällsstrukturen.

Södermanland är en pinsam pastisch på ett grekiskt drama, en tragedi.

Detta är min åsikt.