torsdag 2 juni 2011

miljörörelsen behöver information.

miljörörelsen behöver information.

hur hanteras sopor i östeuropa. har man som i latinamerika öppna soptippar med råttor och individer som letar saker, eller bränner man soporna som i sverige.

miljörörelsen behöver information.

hur luktar det på en soptipp i buenos aires? där råttorna springer runt benen på de barn som bor där.

vi ska inte gå så långt. östeuropa använder naturen som soptipp. detta är inte acceptabelt. städningen av ruhrområdet har i den ekonomiska krisens bakvatten påbörjat sin sanering. ett kostsamt projekt. men nödvändigt.

östeuropa är ur miljösynpunkt ett efterblivet kapitel i städarkulturens instruktionsbok.

här behövs en attitydförändring en gemensam attitydförändring. en utbildning i enklare miljölära, ekosystem och atmosfärens påverkan på livsbetingelserna.

det finns ingen kreativitet i östeuropa. det finns inget nytänkande utan man går i ledet. en del dansar men de flesta släpar benen efter sig. ekologi anses som ett skällsord.

haven, floderna och sjöarna. det finns inte många sötvattenreservoarer i östeuropa, om man jämför. och fortsätter bilavgaser och sopdumpning i naturen minskar tillgången på rent vatten. man kan rena vattnet, javisst. men det kostar pengar. all sophantering kostar pengar. de privata bolagen arbetar inte gratis med sophämtning. lägger man därtill en lagstiftning som bötfäller nedskräpning, hamnar man i singapore där stat och det privata kapitalet gör miljonvinster på folks oförmåga att hitta papperskorgarna. singapore är en stor stad och en stor stad ger mycket avfall. transporten kärs du, det är det som är trixet. det är där pengarna i sopor finns.