lördag 11 juni 2011

turistbranschen inom EU skall saneras, oseriös personal skall bort i öst och i väst…

Man måste komma ihåg att den största frekvensen som en stor stad som göteborg har ät inom arbetet. Man är där i tjänsten. En stor del av besökarna är lastbilschaufförer som skall lossa och eller lasta. De har ett pressat schema och vill inte spräcka sin tidtabell. De har en yrkesstolthet, en arbetsmoral. De har en reglerad arbetstid och vila inplanerad. När man kommer till göteborgs hamn ser de bara problem. Slitna, ovilliga arbetare, alltid” försenade och en dåligt organiserad hamn. Alltid en diff på tio centimeter”. Dessa irritationsmoment är inte att ta hand om sin arbetare, tyvärr. Och dessa lastbilschaufförer känner folk över hela världen. De har kontakt med kapitalet med transport och med vägnät. Och tro mig deras ord väger mycket tungt.

Är vägarna inte bar, är transporterna inte godkända och är hamnar och godsterminaler inte användarvänliga spå vänder man ryggen till och säker sig dit man får det man behöver. Dessa människor är sällan på avenyn och Liseberg. De är aldrig i Hammarkullen på den lokala karnevalen och tar sällen in på hotell. Det är inte värt pengarna.

Varför skall de mötas av en oförskämd personal med dålig arbetsmoral och kanske går i lådor och skåp för att stilla sin nyfikenhet på vandrarhemmet eller hotellet. Vi vet att delar av götebor gär isolerad från övriga samhället. De läser inga tidningar, de reser inte och de pratar inte korrekt svenska.

Att rapa rakt ut och be om ursäkt för sin dåliga franska, är inte roligt . det är göteborgskt. Isolerat från verkligheten- om allt är så dåligt finns ingen investeringsvilja. Infrastruktur, transporter, vägnät och hamnar skall fungera exemplariskt i ett samhälle. Om man vill ha investeringar och kapital, annars kan man sitta i plastsoffan med plasman och gnälla över att det inte händer något. Det ät en logisk konsekvens.

Lägger man därtill diskriminering av kvinnor på arbetsplatserna, utbildade, födda i sverige, till förmån för outbildade invandrarmän med dåligt svenska och dålig kunskap om svenska samhällets utveckling så är tyvärr tragedin total. Jag har mina källor och du har dina källor.

Sedan kan man välja att ha en karneval i stället för tre resurstjänster i skolan, det kan man göra , men folk pratar ju och det är inga vitsord som göteborg som struktur har. De behöver en strukturrationalisering, med en annorlunda personal med arbetsmoral, som man har i övriga västeuropa. Frankrike, italien, schweiz, belgien.

Det gäller att positionera sig in det sociala rummet. Att sitta fast i förorten med fyra barn och en trerummare kam man göra. Men då gör man inte så mycket mer heller. I göteborg. Detta är en låst position. Göteborg har en politisk elit. De kan spela med öppna kor eller med stängda kort. Det kvittar lika. De gör som de vill, de har ett rykte.

Turistbranschen i europa skall saneras. Västeuropa får en släng av sleven eftersom östeuropa skall delta i europeiska unionen. Och östeuropas turistsatsning tillsammans med obefintlig miljösatsningar, obefintlig infrastrukturella satsningar och oseriös personal i turistbranschen. Det är inte bra. Det sr inte bra ut. Det är ungefär som att sätta rehabiliterade alkoholister inom sjukvården. De har fri sprit och fria tabletter. Det är pinsamt. Ren 96% alkohol för utvärtes bruk.

Frågan blir vad ska jag till karlskrona och göra i oktober när biljetten till berlin med bussen kostar 500:- i berlin med tre miljoner människor och balett, teater, konstmuseum. Vad ska jag till karlskrona att göra. Eller katrineholm, eller nyköping. Bor det människor i katrineholm, jag trodde det var en knutpunkt för tåget, enbart. Kanske någon tågpersonal. Bor det folk i katrineholm, med cigarrettmaskin för att undvika snatterier. Vad ska jag dit och göra. Och detta gäller hela EU och Sverige åker med i samma svep. Med svansen.

Mutskandalen i göteborg , vem hade väntat sig något annat. Med den hamnen.