onsdag 1 juni 2011

flyktinströmmar, massavvisningar,asyl

Flyktingströmmarna ökar markant och nya grupper av flyktingar söker asyl i europa. Europa med demokratiskt styre, jämlikhet emellan könen och obligatorisk läskunnighet. Ett fungerande utbildningssystem.

Men vid gränsen är det stopp. Enligt ordfront nr 3 2011, ökar massavvisningarna markant. Avtal emellan länder skapas. Flyktingstatus slopas och särskilda eskortfirmor med gammeldags uppfostran sköter ordningen i flygplanen.

Man utesluter särskilda nationer och särskilda grupper. Massavvisningarna blir brutalare.

Detta samtidigt som våldet ökar i utomeuropeiska länder. Det gäller att passa på.

Tyskland som inte för en neutralitetspolitik riktar nu blickarna mot östeuropa som är medlemmar i EU. Människor från kosovo skall hem. 2500 per år. Kriget är slut sedan elva år och 14000 allt som allt.

Romer från bulgarein och rumänien skall skickas tillbaka med hänvisning till tiggeri. Man måste ta hand om sina egna.

Om detta är ett riktigt beslut eller inte kan man ha åsikter om. Men massavvisningarna ökar. Brutaliteten i samband med massavvisning ökar. Och grupper som flytt från diktaturer, där det nu är fred anmodas att flytta.

Sverige har en neutralitetsstämpel och hur är opinionen bland de nya svenskarna i dessa frågor. Hur påverkar det åsikterna om massavvisning. Hur rotat är neutraliteten i de nya svenskarnas medvetande.

Att fostras i en diktatur och sedan överföras till ett nytt ekonomiskt och politiskt system med demokratiska spelregler. Hur påverkar detta åsikterna om mänskliga rättigheter för asylsökande, massavvisning. Brutalitet och dödsfall i samband med tvånget att avvika.

Särskilda grupper blir måltavlor. Särskilda nationer särbehandlas. Hur kan detta komma sig. Är det länderna som är mindre diktatoriska eller är det kulturella skäl.

Eller har man visat hur man vill bli behandlad. Har tidigare representanter visat hur ett utkast skall gå till.

Kanske man borde upprätta garantier för ursprungsbefolkningens säkerhet, mänskliga rättigheter och tillhörigheter.

Kanske man borde upprätta garantier för att ursprungsbefolkningningen skall ha kulturell frihet. Det vore naivt om man som invandrargrupp är osynlig. Det vore mycket naivt.

Det vore naivt om man som invandrargrupp tror att man kan organisera ett hierarkiskt system av privilegier med hänvisning till sin invandrarbakgrund. Det vore naivt.

Våldet ökar globalt. Ofriheten tar marknadsandelar och europas gränser stängs. Och när särskilda nationer särbehandlas skapar detta en viss misstänksamhet.

Och information om dessa grupper sprids internationellt och nu stängs gränsen inifrån. Man har inte skött sina relationer i det nya landet. Och man kan förvänta sig repressalier när man kommer utanför landets gränser. För att man stoppade sina landsmän med sitt svineri.

Och när demokratin infinner sig i hemlandet väntar hemlandet, den efterlängtade kulturen, språket som man vårdat som en dyrbarhet i det nya landet. Nu kan man åka hem och fortsätta sitt gamla liv. Och bli ursprungsbefolkning i sitt gamla hemland.

Sverige har en neutralitetspolitik inom landet. Detta gör att vi måste sortera utanför gränsen. Inte sant.

Sverige måste ha goda relationer internationellt. Då gäller det att ha korrekt utbildad personal på ambassaderna. Annars kan detta verka provocerande. Provokativt. Och detta kan få konsekvenser . Eller på annat sätt markeras i ett internationellt perspektiv.

Jag kräver att en ambassadpersonal från sverige skall kunna hålla tungan rätt i munnen samt vara läskunnig och veta vilka avtal som gäller i visumärende. Annars upplever jag detta provocerande. Och detta får en konsekvens. Jag markerar i ett internationellt perspektiv.

Vi har ju ERASMUS stpendierna till exempel.

Man borde kanske ha garantier för att ursprungsbefolkningen har sina mänskliga rättigheter.

Att administrativ personal på socialförvaltningar, försäkringskassor eller varför inte polisen lär sig att läsa sin arbetsbeskrivning. Det är fortfarande svensk lag som gäller och inte vad invandrare tycker.

Vi måste komma ihåg att vi har olika tradition olika tolkningsramar, olika referenser osv.

Man skulle kanske ha ett test för dessa yrkeskategorier om mänskliga rättigheter, integritet, rättigheter till ersättning utan inblandning från invandrare som tycker i frågan.

Ursprungsbefolkningen. Kvinnor som skall uppfylla det privilegiesystem som finns i hemlandet. Och att man tror att detta inte syns. Att det är frivillighet. Det är naivt.

Och självklart att detta får konsekvenser för fortsatta asylsökande.

Citat s 42 ordfront nr 3 2011

Påtvingad orörlighet i tio timmar eller mer, som inkluderar att tvingas bära hjälm, fråntagen rätten att äta och urinera på egen hand. Detta är inte bara inhumant och ovärdigt det är stressfaktorer.

Varför har man hjälm på huvudet?

Våldet ökar i asylhanteringen, som en reaktion på ökning och en push-backeffekt. Och en bidragande orsak är, detta är min åsikt, så som invandrare beter sig mot svagare grupper i det nya samhället. Outbildad personal i skolorna samt ett hembiträde för sina privilegiers upprättande i det nya landet. Sverige har dåligt rykte internationellt. Vi diskriminerar ursprungsbefolkningen till förmån för den nya invandringen. Och underförstått ligger sexuella tjänster i botten. Ingen svensk vill sätta på en fyrtioårig desperat socialsekreterare. Det är för låg nivå. Det får andra ta hand om.

Folk dör i flygplanen vis avvisningen. Barn med traumatiska upplevelser skickas tillbaka till sina hemländer.

Sverige har en arbetskraft som har dåligt rykte. Dålig arbetsmoral. I ett internationellt perspketiv.

Och jag fortsätter min ekologiska research. Pratar med svenskar om eu:s jordbrukspolitik. Luftförbättringar, vattenförbättringar. Sitter vid mälarens strand. Och har besökt havet och kuststäderna i sverige. Östersjön.kanske jag skall söka politisk asyl i mitt eget land för att få min rättmätiga ekonomiska ersättning, få mina mänskliga rättigheter tillgodosedda. och massavvisningarna ökar, med våld i bagaget.