tisdag 12 april 2011

en joggingtur om dagen håller dig borta från smutsiga sjukhus

Under mina år i göteborg löptränade jag aktivt i åtta år. Jag träffade en långdistanslöpare som gav mig tre råd på en pub i centrala göteborg

Du ska ha bra skor

Du ska sätta i hälen först

Du ska tänka på steglängden

Så slipper du skador.

Och utifrån dessa råd sprang jag regelbundet.

Och se detta väckte uppmärksamhet i bostadsområdet i göteborg. Detta var ett samtalsämne vid köksbordet i många hem. Och detta skulle stoppas. Hur kan en kvinna springa från sex till halvsju och låta barnen titta på bolibompa.

Det var helt otroligt. Man suggererade sig själv så till den grad att jag till slut var en slampa som misskötte hemmet.

En höna av en fjäder.

Vad har man för argumentationsteknik i sverige?

Alla måste förstå att felet inte ligger hos individen i göteborg, utan i gruppen. Detta är människor som utan självanalys vräker ur sig vad som helst. Man lägger utan att tveka ord i andras mun.

Det var en lärare som sa att jag skulle bli skådespelare. Ingen lärare säger så i sverige.

Och i dessa människors verklighetsuppfattning är detta en test. Man har egentligen inte sagt detta för det var en test, en provokation. Nu landar vi i

Att läraren aldrig har sagt att eleven skulle bli lärare

Och eleven anser att hon inte har sagt något om sin lärare för det var en test. Det var bekvämt att lägga allt på en utomstående som inte var anträffbar, för man skulle få uppmärksamhet. Så sa man så. Och detta kan gälla samtal med turister, journalister eller försäkringskassan.

Lögner, förtal och överdrifter, allt i en enda cirkus. Och människorna förstår inte vad de gör.

Det finns i sverige många lokala uttryck

Lika barn leka bäst

Som du är klädd blir du hädd

Efter sig själv dömer man andra.

En mamma springer själv en halvtimme om dagen varje vardag. Vad har du med det att göra? Påverkar detta världsmarknadspriset på olja, kaffe och socker.

Påverkar detta riksdagsvalets utgång var fjärde år.

Sverige har ett jämställt skolsystem. Vi har samma utbildning dör kvinnor och män. Sverige har en objektiv kunskapssyn. Det finns tydliga regler för rätt och fel. I matematiken finns ett korrekt svar i facit. Detta innebär att det finns felaktiga svar. Det är en liten poäng i att det finns ett korrekt svar i matematiken. Man får inte svara hur som helst. Ett visst antal siffror uppställda i en viss ordning skall tolkas på ett visst sätt.

Och ett visst antal iakttagelser uppställda på ett visst sätt skall tolkas på ett visst sätt annars blir det fel. Och svarar man fel i matematiken anses man vara dum i huvudet, obildbar. Det är en viss poäng i det. Man måste träna sin hjärna. Man måste träna sin fysik.

Och sedan använda jag hudlotion efter att ha duschat och den diskussionen, mina vänner, om varför man använder hudlotion efter att ha duschat skall vi inte ta här.

Dessa människor behöver

Rutiner, lättuggad mat och färgglada förpackningar.

De behöver listor där man lär sig nya ord som man sedan behöver för läsinlärning, så man kan stava sig igenom en dagstidning och på så sätt skaffa sig allmänbildning. I det lilla formatet till det stora formatet.

Glöm aldrig detta.