lördag 30 april 2011

kultur i sjunde ordningen..

detta är mina politiska mål inom en femårsperiod. om jag gick till val på detta skulle vi ha en enpartiregering. i denna målbeskrivning finns allt som utvecklar ett samhälle framåt. detta innebär en fördjupad insikt om samhället och dess invånare. olika gruppers intressen och klara tydliga riktlinjer hur spelreglerna fungerar. och vad som händer om man inte accepterar detta.

sverige är en del av europeiska unionen. detta är en parlamentarisk metod att påverka. att ge sig på enskilda individer för att den vägen få bekräftelse är olagligt och oacceptabelt. och fattar man inte det, få man lära sig. och det gör ont. det svider.

kultur måste definieras i ett vidare perspektiv än trummor och dans. vi har företagskulturer, vi har intressekulturer, vi har en datorkultur. och all dessa kulturer har spelregler som man måste acceptera inom dessa kulturer, annars är man avvikande.

och så fort man träder in i dessa kuluturer skall man känna till spelreglerna och det är inte självklart att man blir inbjuden. att sparka in dörren leder ingen vart. bildligt talat. i sverige  har vi subkulturer som är egna kulturer med rötter i en större kultur. punkrörelsen är underordnad musik och politiska rörelser och har sina egna spelregler. och när man närmar sig denna kultur skall man veta vad man pratar om. vi har sett nu hur individer förutsättningslöst attackerar olika kulturyttringar. homosexuella trakasseras. vegetarianer trakasseras av individer som obildat, arrogant och ohyfsat ger sig rätten att påverka i rätt riktning. vem avgör detta. i sverige råder idag en skrämmande okunskap om samhället. man vet ingenting om någonting. och då kommer konflikterna. vi läser dagligen om gänguppgörelser, kriminalitet och vandalisering. varje kriminellt belastad vet att i varje olaglig handling finns ett risktagande. man kan bli straffad och detta har de med i beräkningen.  detta får vi ta fasta på. att i varje kulturellt intrång av obehörig finns ett risktagande, man kan möte den mörka sidan av kulturen, för man inte har där att göra helt enkelt.

och i varje gäng finns spelregler som deltagarna följer, och om man inte förstår detta ska man undvika dessa grupper. och om gänget försöker gör intrång i en enskild individs sfär får gänget räkna med individens kulturella mörka sidor. hur svårt kan det vara.

man går inte hem till folk och snokar i deras skåp och lådor eller rotar i bagage hos turister. och detta är både konkret och fysiskt.

vi har inte den ordningen att vi trakasserar fram åsikter. alla har vi en historia och det är inte säkert att den är för dina öron. vi har rätt till respekt även om vi har en brokig bakgrund. grupper som tar lagen i egna händer och förföljer och ska ha information , det är inte en samhällssak, det är idioti.

det är få grupper i samhället som kan hantera information i sverige. inhämtande, bearbetning och agerande. det tar tid och kraft från friska människor och friska företeelser att försvara sig emot och undvika nyfikna gamar , hyenor som inte vet ett enda dugg om omvärlden. de stör